Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Σκάνδαλο ΤΤ: Για κακουργηματική απιστία διώκεται και η διευθύνουσα σύμβουλος του Τ.Χ.Σ.

Σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων, ποινική δίωξη για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ασκήθηκε και κατά της κυρίας Αναστασία Σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας η οποία διώκεται για  απιστία κατ’ εξακολούθηση
σε βαθμό κακουργήματος σε σχέση με την αναχρηματοδότηση δύο ομολογιακών δανείων προς την επενδυτική και εμπορική εταιρεία ΔΕΜΚΟ, συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.
Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Σακελαρίου φέρεται ως ύποπτη επειδή μαζί με άλλα μέλη της Επιτροπής Επιχειρηματικών Δανείων του Τ.Τ. «… ζημίωσαν εν γνώσει τους την περιουσία του ανωτέρου Τραπεζικού Ιδρύματος, καθόσον, προέβησαν σε χρηματοδοτήσεις – υπέρογκο δανεισμό εταιρειών του Ομίλου ΔΕΜΚΟ, υπό όρους που καταφανώς δεν πληρούσαν τους συνήθης και βασικούς όρους τραπεζικού δανεισμού, αφού περιελάμβαναν την εξ αρχής εκταμίευση του συνόλου των μακροπρόθεσμων δανείων, δινόταν πολυετής περίοδος χάριτος ως προς το κεφάλαιο και ανεπαρκείς εγγύησης για την εξασφάλιση των απαιτήσεων της τράπεζας εκ των δανείων αυτών, παρά την αδύναμη κεφαλαιακή βάση των συγκεκριμένων πιστούχων και την ελάχιστη ή και ανύπαρκτη ίδια συμμετοχή τους, κατά κατάχρηση της αντιπροσωπευτικής εξουσίας τους και κατά παράβαση των σχετικών κανόνων που καθορίζονται με Πράξεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και εξειδικεύονται με εγκυκλίους, εντολές, οδηγίες και κανόνες της χρηματοπιστωτικής πολιτικής της κάθε Τράπεζας, ζημιώνοντας έτσι την περιουσία του ως άνω Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος – οι απαιτήσεις του οποίου μέχρι και σήμερα δεν έχουν ικανοποιηθεί – κατά το ποσό των 16.121.000 ευρώ τουλάχιστον».
Η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, πριν αναλάβει τα ινία του Τ.Χ.Σ. ήταν Chief Risk Officer στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπου, μεταξύ άλλων ήταν υπεύθυνη στο έργο απορρόφησης της Aspis Bank και στο έργο του ελέγχου από την Blackrock, και σύμβουλος του Χάρη Σιγανού.
Ο διορισμός της στο Τ.Χ.Σ έγινε από το υπουργείο οικονομικών (χωρίς ΑΣΕΠ :) ) και οι ετήσιες απολαβές της ξεπερνούν τις απολαβές των πρόεδρων των ελληνικών ανώτατων δικαστήριων .
%CE%95%CE%A4%CE%A7%CE%A3_Page_1.jpg
Αποστόλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι η διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος μέσω της ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας πιστωτικών ιδρυμάτων και της κεφαλαιακής ενίσχυσης μεταβατικών πιστωτικών ιδρυμάτων περισσότερα για το ταμείο »
Σήμερα και για άγνωστους λόγους, το ΤΧΣ εξέδωσε την ακόλουθη Ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει ουσιαστικά την άσκηση της ποινικής δίωξης, εκφράζει κάποιες απόψεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και άλλων θεμάτων και δηλώνει ότι η συνεργασία του με την κυρία Σακελαρίου συνεχίζεται
” Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2014
page1image1600
Η κα Α. Σακελλαρίου διατέλεσε στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και μέλος της επιτροπής χρηματοδοτήσεων κατά το έτος 2012. Η επιτροπή αυτή χειρίστηκε την αναδιάρθρωση δύο δανείων του ομίλου DEMCO τα οποία είχαν χορηγηθεί προγενέστερα, και αποτελούν αντικείμενο της ποινικής διαδικασίας που εξελίσσεται. Ο έλεγχος επεκτάθηκε και στις μετέπειτα αναδιαρθρώσεις, που εγκρίθηκαν από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε η κα Σακελλαρίου. Οι επιτροπές προέβησαν σε αυτές τις αναδιαρθρώσεις, κατά τη συνήθη τραπεζική πρακτική.
Η έρευνα των ενεργειών των επιτροπών και των μελών τους προφανώς συνεχίζεται και εν τέλει θα κριθεί από την Ελληνική δικαιοσύνη.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και η κα Σακελλαρίου συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την εξασφάλιση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
- ΤΕΛΟΣ –
Για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συστάθηκε με το Ν.3864/2010 ως ΝΠΙΔ. Δεν ανήκει στο δημόσιο τομέα και διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Σκοπός του Ταμείου αποτελεί η διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, μέσω της ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:
κα Τόνια Πέτροβιτς Τηλέφωνο: 215-5606980 Email: tpetrovits@hfsf.gr “ 

http://justiceforgreece.wordpress.com