Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Εσείς στον ΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ που θέλατε κάποτε γήπεδο στον Κολινδρό, κοιτάξτε υπάρχουν και πολύ χειρότερες καταστάσεις...

Ελληνόπουλα προπονούνται υπό το... βλέμμα του Κεμάλ Ατατούρκ
Για μια ακόμη χρονιά τα μέλη του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας «Νηρέας» υποχρεώνονται να διακόψουν την ενασχόλησή τους με το άθλημα (οι μικρές ηλικίες) ή να «μετακομίζουν» στη γειτονική, αλλά... τουρκική Ανδριανούπολη (οι επαγγελματίες) για να κάνουν προπονήσεις, υπό το βλέμμα του Κεμάλ Ατατούρκ.
Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει ανάγλυφα τα σημάδια της και στο χώρο του αθλητισμού, αν και στην περίπτωση του Νηρέα τα πράγματα, έπρεπε -για εθνικούς και μόνο λόγους- να είναι διαφορετικά.
Διότι δεν περιποιεί και ιδιαίτερη τιμή για το ελληνικό κράτος και φυσικά τη δημοτική αρχή της Ορεστιάδας, αυτό το σχεδόν καθημερινό «πήγαινε - έλα» στην Ανδριανούπολη.
Εκεί έχει βρεθεί ένα τουρκικό «καταφύγιο» άθλησης για μέλη της ομάδας που μπορούν και έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν αυτό το κόστος και να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο μοντέλο... επίλυσης του ελληνικού προβλήματος.
Εκεί, προφανώς, έχουν τη δυνατότητα να βάλουν πετρέλαιο και να διατηρούν και το χειμώνα ζεστό το νερό στην πισίνα τους. Διότι στην Ελλάδα του 2014, ακόμα και στις εθνικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας μας, κάτι τέτοιο είναι απαγορευτικό.
Πετρέλαιο κίνησης: 2.5 φορές πάνω η τιμή!
Το Onsports επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Νηρέα, του Κολυμβητικού Ομίλου Ορεστιάδας, προκειμένου να γίνουν ευρέως γνωστές οι θέσεις του και πιο... έντονο το πρόβλημα, ξεφεύγοντας από τα στενά τοπικά όρια.
Οπως θα διαπιστώσετε, από υποσχέσεις επίλυσης του προβλήματος έχουν χορτάσει οι «φυλάσσοντες... Θερμοπύλες», όπως τους είχε χαρακτηρίσει ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης, όταν του ζήτησαν βοήθεια. Μια βοήθεια που ακόμη... περιμένουν, προκειμένου να μην απαιτείται η μετάβαση στην Τουρκία για τους λίγους που μπορούν και η διακοπή της άθλησης για τους περισσότερους (ανάμεσά τους και πάρα πολλά μικρά παιδιά) κατά την περίοδο του χειμώνα.
Οπως λέει ο κ. Ρετσίδης, το κολυμβητήριο της Ορεστιάδας, το οποίο ανήκει διοικητικά στο Κέντρο Προστασίας Αθλησης του Δήμου Ορεστιάδας, απαιτεί για τη θέρμανση της πισίνας πετρέλαιο κίνησης και όχι θέρμανσης, η τιμή του οποίου κυμαίνεται στην περιοχή από 1.40 έως 1.45 ευρώ.
«Οταν ξεκίνησε να λειτουργεί το κολυμβητήριο το 2010 το πετρέλαιο κόστιζε 60 λεπτά το λίτρο και έτσι μπορούσαμε να το χρησιμοποιούμε και να το έχουμε ανοικτό 10 μήνες το χρόνο. Σήμερα που η τιμή έχει ανεβεί πάνω 2.5 φορές, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει τεράστια δυσκολία. Για μια πλήρη λειτουργία απαιτούνται περίπου 65.000 λίτρα ετησίως, γεγονός που σημαίνει ότι το συνολικό κόστος αγγίζει τις 100.000 ευρώ» δηλώνει στο Onsports ο πρόεδρος του Νηρέα και συνεχίζει: «Αρχικά το κόστος το κάλυπτε το νομικό πρόσωπο στο οποίο ανήκει το κολυμβητήριο και τα παιδιά που πλήρωναν συνδρομή 40 ευρώ, εκ των οποίων τα 20 πήγαιναν στη θέρμανση. Σήμερα που μιλάμε και με την κρίση να έχει χτυπήσει τα πάντα, δεν υπάρχει η δυνατότητα από τη δημοτική αρχή για την κάλυψη αυτού του υπέρογκου ποσού. Και έτσι αναζητούμε συνεχώς τρόπους μείωσης του κόστους».
Το γράμμα στον Αϊ Βασίλη για μια αντλία θερμότητας...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

newsbomb.gr



Δικό μας σχόλιο
Τουλάχιστον τα παιδιά του ΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ βρίσκονται υπό  Ελληνικών τιμημένων σημαιών της Καστανιάς και του Νεοκάστρου κι όχι  Τούρκικης.
Γι΄αυτό μαζί με το ευχαριστώ στα δύο αυτά φιλικά χωριά, να λέμε και δόξα το θεό...