Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Κατασκευή έργων στον Δήμο Πύδνας–Κολινδρού (ΕΣΠΑ/Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία – Θράκη και Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο τα παρακάτω έργα:


1.«ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΗ ΜΟΥΣΕΙΑΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟ ΠΙΕΡΙΑΣ» προϋπολογισμού μελέτης 3.465.000,00€ ενταγμένο στο ΕΣΠΑ (Ε.Π. Μακεδονία – Θράκη 2007-2013) το οποίο εντάχθηκε με την συνεργασία του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού και της ΚΖ΄ΕΠΚΑ Πιερίας και το υλοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η μελέτη συντάχθηκε από τον πρώην Δήμο Μεθώνης η οποία επικαιροποιήθηκε, συμπληρώθηκε και έλαβε οικοδομική άδεια και εντάχθηκε από τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού.
Το φυσικό αντικείμενο αφορά:
α) στην κατασκευή και διαμόρφωση επισκέψιμης μουσειακής αποθήκης στο Μακρύγιαλο Πιερίας. Οι εργασίες για την κατασκευή είναι σκυροδέματα, τοιχοποιία κτλ, το σύνολο των Η/Μ εγκαταστάσεων καθώς και η διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου πρόσβασης στο κτίριο.
β) στην σύνδεση του  κτιρίου με Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας (Ο.Κ.Ω).
γ) στην προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού χώρου συντήρησης, σχεδιαστικών ειδών, υλικών και εξοπλισμού φωτογραφείου, εξοπλισμού γραφείων, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη προβολών, προθήκες-βάθρα, υλικά διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων.
δ) στη σύνταξη και εκτέλεση Μουσειολογικής – Μουσειογραφικής μελέτης για την έκθεση του ορόφου της Επισκέψιμης Μουσειακής Αποθήκης.

2.«Παρεμβάσεις εξοικονόμησης   ενέργειας και παραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Κολινδρού» προϋπολογισμού μελέτης 400.000,00€

Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ και αυτή την στιγμή ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης προκειμένου να γίνει η έγκριση δημοπράτησης του έργου.

Το έργο αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κολινδρού του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού, με την υλοποίηση παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας και παραγωγής ενέργειας με την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν οι παρακάτω παρεμβάσεις:
α.Εγκατάσταση θερμομονωτικού στεγάστρου στην μεγάλη κολυμβητική πισινά.
β.Εγκατάσταση συστήματος ηλιακών συλλεκτών και κατάλληλων αυτοματισμών λειτουργίας.
γ.Εγκατάσταση γεωθερμικού συστήματος με τους απαραίτητους αυτοματισμούς.
δ.Προμήθεια επιφανειακών καλυμμάτων κολυμβητικής δεξαμενής.
Αποτέλεσμα των ανωτέρω θα είναι:
α.Η λειτουργία του Κολυμβητηρίου καθόλη την διάρκεια του έτους.
β.Δραστική μείωση των λειτουργικών εξόδων με την εγκατάσταση του συστήματος ηλιακών συλλεκτών και του γεωθερμικού συστήματος.
γ.Αντίστοιχη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

·  Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού με την εμβέλεια, το κύρος και τις ενέργειές του συμβάλλει στην προώθηση σημαντικών έργων για το περιβάλλον αλλά και την ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής.


Γραφείο Τύπου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού