Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα από τον συμπατριώτη μας Σωτήρη Τσιλίκα

Για το Νέο Έτος 2014
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Με υγεία, φωτισμό, δράση, προκοπή και ευτυχία
Τα Αιθερικά Ευχολόγια, για εμάς τους συνηθισμένους ανθρώπους, ως υπερεπείγουσα ανάγκη, είθε να γίνουν απτή πραγματικότητα, για τον άνθρωπο και την κοινωνία.
Φεύγει το σκοτεινό μεταφορικά και κυριολεκτικά έτος 2013. Το έτος της χειρότερης κρίσης, φορτωμένο με την βρωμερή μπόχα της ασύδοτης διαπλεκόμενης σαπίλας, του αλυσοδέματος και της καταστροφής της ανάπτυξης, αλλά ταυτόχρονα και της προοδευτικής αφύπνισης συνειδήσεων, όλο και περισσότερων ανθρώπων.
Ανατέλλει ο καινούργιος χρόνος. Ξημερώνει μια καινούργια μέρα. Τι μας ξημερώνει;
Από την φίλη μου Regina : Το σκοτάδι είναι πιο βαθύ πριν να ξημερώσει !!!
Της ανατολής το ελπιδοφόρο μήνυμα, ας το κάνουμε από ουτοπία, από απλή αιθέρια ελπίδα, αληθινή απτή οντότητα, με το Συν Αθηνά και χείρα κίνει. Και ας φωτίσουμε τον νέο χρόνο, με τον δικό μας φωτισμό. Ο καθένας μας χωριστά και όλοι μαζί, μπορούμε αν το αποφασίσουμε ξυπνητά, να φωτίσουμε έτσι τον νεογέννητο χρόνο και να σώσουμε -όλοι μαζί εμείς, ναι ! εμείς οι συνηθισμένοι άνθρωποι- τον κόσμο και τον πολιτισμό, διώχνοντας τα σκοτάδια και τους σκοτοδότες τους.
Ο καθένας μας σε πλαίσιο επικοινωνίας και αληθινής αλληλεγγύης, ας διώξουμε τον φόβο, με την ψυχραιμία, την συνειδητή γνώση, το δίκαιο, τις Αρχές, τους Θεσμούς, το νοιάξιμο για τον άλλον και την συνεργασία.
Ας αποφασίσουμε να ανοίξουμε με ήθος, καθάρια την καρδιά μας, ώστε να αγαπάμε αληθινά πρώτα τον εαυτό μας, για να μπορούμε να αγαπάμε στο εδώ και τώρα και τους άλλους, τονώνοντας τις σχέσεις και φτιάχνοντας αληθινά ψυχοενεργειακό προστατευτικό δίκτυο για όλους μας.
Ας δώσουμε και ας πάρουμε ανέξοδη χαρά, με τα μικρά πράγματα. Λένε ότι η χαρά όταν φωτίζει την ψυχή, ακτινοβολεί σαν ζωοδότης ήλιος στο περιβάλλον. Για όλους να υπάρχει μια θέση στον ήλιο. Έτσι ας φροντίσουμε να ανθίζει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών και ας αναβλύζει το γάργαρα μεταδοτικό γέλιο από εμάς, σ΄ εμάς και στους γύρω μας.
Ας τονώσουμε τα ενδιαφέροντά μας και ας ανακαλύψουμε νέα, να ξανανιώσει το μυαλό μας, αντίδοτο στους λωτούς της λήθης.
Ας στρώσουμε τους παλιούς και ας ανοίξουμε νέους δρόμους και νέα μονοπάτια, εργαζόμενοι στην αειφόρα ανάπτυξη. Ας δημιουργούμε μικρά και μεγαλύτερα όμορφα δημιουργήματα, με ενθουσιασμό και αισιοδοξία, σαν μικροί δημιουργοί θεοί, στο δικό μας σύμπαν. Αυτό που αξίζει είναι όχι μόνο το αποτέλεσμα, αλλά και η ίδια η διαδρομή. Ας κάνουμε την διαδρομή και στον εαυτό μας, που είναι ο δρόμος για την Ιθάκη.

Ας αναλογιστούμε για το χρέος και την ευθύνη που μας αναλογεί, αλλά και το καθήκον μας ως ανθρώπων για αφύπνιση και συνειδητή δράση. Αλλά και το δικαίωμά μας στην απόλαυση και την ευτυχία.
Η διαδρομή μας στην ζωή, μικρότερη ή μεγαλύτερη , καταλήγει τελικά σχετικά σύντομα στον θάνατο. Αυτός όμως είναι που μπορεί να δίνει αξία στην διαδρομή και νόημα στην ζωή μας.
Σωτήριο έτος 2014. Ας είναι έτος αφύπνισης και συνειδητής αλληλέγγυας δράσης, με φωτεινά – απτά αποτελέσματα για τον άνθρωπο και τις κοινωνίες των ανθρώπων.
Χρόνια Πολλά στον καθένα σας ξεχωριστά.

Σωτήρης Τσιλίκας