Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Εξιχνιάστηκε ακόμη μία περίπτωση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης, από γυναίκα που πρόσφερε χυμό με αναισθητική ουσία στην Κατερίνη

Ταυτοποιήθηκε ως δράστιδα της ληστείας μία 41χρονη ημεδαπή
Η 41χρονη προφασιζόμενη προώθηση χυμού πρόσφερε χυμό με αναισθητική ουσία σε μία 76χρονη με αποτέλεσμα αυτή να μην μπορεί να αντιδράσει και στη συνέχεια της αφαίρεσε χρυσαφικά και κοσμήματα

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης εξιχνιάστηκε ακόμη μία περίπτωση ληστείας σε βάρος 76χρονης ημεδαπής από γυναίκα που της πρόσφερε χυμό με αναισθητική ουσία, που έλαβε χώρα την 19.12.2013 στην Κατερίνη.
Ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων ταυτοποιήθηκε ως δράστιδα της ληστείας μία 41χρονη ημεδαπή.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, μεσημεριανές ώρες της 19.12.2013, η ηλικιωμένη αφού επέτρεψε την είσοδο της 41χρονης στην είσοδο του διαμερίσματός της, η 41χρονη προφασιζόμενη την προώθηση χυμού την προέτρεψε να καταναλώσει χυμό που περιείχε αναισθητική ουσία από συσκευασία που έφερε μαζί της.
Η 76χρονη αφού κατανάλωσε τον εν λόγω χυμό, έχασε τις αισθήσεις της χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει και η δράστιδα της αφαίρεσε χρυσαφικά και κοσμήματα συνολικής αξίας 1.500 ευρώ. (Σχετικό το από 20.12.2013 Δελτίο Τύπου μας)
Υπενθυμίζεται ότι η 41χρονη έχει ήδη ταυτοποιηθεί ως η δράστιδα παρόμοιων αξιόποινων περιπτώσεων και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ σε βάρος της εκδόθηκαν αντίστοιχα εντάλματα σύλληψης από τον αρμόδιο Εισαγγελέα. (Σχετικό το από 19.12.2013 Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ.Π. Θεσσαλίας).
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 41χρονης θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης .
Με αφορμή τα προαναφερόμενα περιστατικά και προς αποτροπή εμφάνισης παρεμφερών περιπτώσεων απάτης της ευπαθούς ομάδας των ηλικιωμένων, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παραθέτει τις κάτωθι συμβουλές:
  • Να μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
  • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
  • Να μην πείθεστε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα και ιδίως να μην προβαίνετε στην κατανάλωση αυτών.
  • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
  • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
  • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Για περισσότερες συμβουλές μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.astynomia.gr στο πεδίο “Οδηγός του Πολίτη”.