Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

«Εκ παραδρομής» το πρόσωπο του Βενιζέλου στα αναμνηστικά της Ελληνικής Προεδρίας!

Το αναμνηστικό μετάλλιο με το πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου, που δημιούργησε «εκ παραδρομής» ένταση ανάμεσα στους οικοδεσπότες της τελετής
Κινδύνεψε να τιναχτεί στον αέρα η τελετή για την ανάληψη της Προεδρίας, με την αποκάλυψη ότι στα μετάλλια που δόθηκαν στους επίσημους καλεσμένους, υπήρχε η εικόνα του Ευάγγελου
Βενιζέλου!


«Έγινε κατά λάθος» ήταν η εξήγηση που έδωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στον Πρωθυπουργό και στους υπόλοιπους υπουργούς, οι οποίοι είδαν έκπληκτοι το πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου στα αναμνηστικά νομίσματα που δόθηκαν στους επιτρόπους κατά τη διάρκεια της γιορτής στο Ζάππειο.
Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος φέρεται να ήταν κυρίως ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς λίγο πριν είχε προηγηθεί και το tweet από τον λογαριασμό της ελληνικής Προεδρίας, που «εκ παραδρομής» - πάλι -  αναβάθμιζε τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε Αναπληρωτή Πρωθυπουργό!
Η κατάσταση πάντως εκτονώθηκε, ύστερα από μια σύντομη συζήτηση που είχαν οι δύο οικοδεσπότες στην κουζίνα του Ζαππείου, όπου αποφάσισαν ύστερα από εντολή Σαμαρά, να «δώσουν τόπο στην οργή», αφού δεν θα ήταν σωστό να γίνουν ρεζίλι και να χαλάσουν με καυγάδες τη σημαντικότερη μέρα της καριέρας τους.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι μετά την κουβέντα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, έδειχνε κακόκεφος και δεν συνόδεψε τον Αντώνη Σαμαρά στην παραδοσιακή επίσκεψη στα τραπέζια των καλεσμένων ούτε χόρεψε μαζί του τον καθιερωμένο πρώτο χορό των νέων προέδρων.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ακύρωσε εσπευσμένα την εμφάνιση ενός γλυπτού από πάγο που είχε παραγγείλει, το οποίο είχε «εκ παραδρομής» πάλι, τη μορφή του σε φυσικό μέγεθος, γιατί δεν ήθελε να προκαλέσει νέα παρεξήγηση.
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)