Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Τα πρώτα αεροσκάφη τύπου "Μέδουσας"

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... neakeratsiniou
Αμερικανοί και Γερμανοί τεχνικοί συναγωνίζονται για το αεροσκάφος του μέλλοντος που θα κινείται όπως οι μέδουσες στη θάλασσα.
ΠΑΡΙΣΙ (AFP) – Εμπνευσμένοι από τις θαλάσσιες μέδουσες και τους πρωτοπόρους της αεροπλοΐας των αρχών του 20ου αιώνα, Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν, σήμερα Τετάρτη, ότι κατασκεύασαν το πρώτο αεροσκάφος τύπου “Μέδουσα”.
Το “Jellyfish” είναι ένα εξαιρετικά ελαφρύ όχημα, με βάρος μόλις 2,1 γραμμάρια, το οποίο έχει σχήμα καμπάνας, όπως το σώμα της μέδουσας. Είναι κατασκευασμένο από λεπτά ανθρακονήματα και αιωρείται με μια κίνηση όπως αυτή που κάνουν οι μέδουσες.
Ως γνωστόν, οι μέδουσες κινούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν ρεύματα. Η κίνηση αυτή γίνεται ρυθμικά με άνοιγμα και κλείσιμο του σώματός τους που μοιάζει με καμπάνα, συγκεντρώνοντας και αποβάλλοντας νερό. Το μυστικό βρίσκεται στο ότι η πυκνότητά τους είναι σχεδόν ίση με την πυκνότητα του νερού.
«Αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να κατασκευάσουμε ένα μικρό ιπτάμενο ρομπότ, το οποίο θα αποτελεί εναλλακτική λύση για το ελικόπτερο του μέλλοντος», λέει ο Λιφ Ρίστοφ, ο οποίος μαζί με τον συνεργάτη του Στήβεν Τσίλντρες εργάζονται στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
Αν και προκαλεί έκπληξη η επιλογή της μέδουσας, η οποία δεν έχει υδροδυναμικό σώμα, η επιλογή των επιστημόνων έχει κάποια λογική, αν σκεφτούμε ότι πολλά από τα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα που έχουν φωτογραφηθεί, έχουν σχήμα καμπάνας ή θόλου.
Η κίνηση της μέδουσας

 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

neakeratsiniou.blogspot.gr