Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Νεκρολογία για τον Κιτριώτη Μιχάλη Διατσίδη από την Ευγενία Θ. Κορτσάρη

Μιχάλης  Διατσίδης

   Έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου 4 Ιανουαρίου 2014 ο Μιχάλης
Διατσίδης, του Δημητρίου, επίτιμος συμβολαιογράφος Αθηνών και Θεσ/νίκης.

    Γεννημένος στο Κίτρος Πιερίας το 1929, τρίτο παιδί  πολύτεκνης οικογένειας, ανέλαβε τις ευθύνες της οικογένειας από νωρίς και κυρίως την προστασία των αδελφών του  Σιδέρη και Χαρίκλειας-η μεγαλύτερη αδελφή χάθηκε πιο πριν. Ταυτόχρονα, ενδιαφέρθηκε με ζήλο για  την επιστημονική του κατάρτιση και ανέλιξη, όσο και για  τη δημιουργία μιας εξαιρετικής οικογένειας.

     Υπηρέτησε με επιτυχία το συμβολαιογραφικό κλάδο τόσο στην Κατερίνη μέχρι το 1987 όσο και στην Αθήνα μετέπειτα.

      ΄Ελαβε και πρόσφερε αφειδώλευτα αγάπη, εκτιμήθηκε όσο ελάχιστοι από το νομικό κόσμο, τίμησε τη θέση του,  αναγνωρίστηκε για την τεκμηριωμένη βιβλιογραφία του και καταξιώθηκε πανελληνίως.
      Τα τελευταία χρόνια στηνΑθήνα καλούνταν από συλλόγους για ομιλίες και πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε  σεμινάρια για νέους συμβολαιογράφους στο Κέντρο Δικανικών Μελετών.

     ΄Ηταν πάνω από όλα άνθρωπος !  Αποκατέστησε τα παιδιά του, υποστήριξε τα ανήψια του, τίμησε τη φιλία των φίλων και των οικογενειών τους, βοήθησε φίλους και έκανε ό,τι μπορούσε για όποιον του ζητούσε βοήθεια ή συμβουλές.  Με τη σύζυγό του Καίτη ανέπτυξαν έντονη φιλανθρωπική δράση στην ενορία τους, στο Παλαιό Ψυχικό.

      Τον συνοδεύσαμε στην τελευταία του κατοικία στο Κοιμητήριο ΠΑΠΑΓΟΥ (Ι.Ν.Ευαγγελισμού της Θεοτόκου) στις 7 Ιανουαρίου 2014,  του Αι-Γιαννιού.
      
      Αντίο καλέ μου νουνέ, δεύτερέ μου πατέρα  !




                    ΕΥΓΕΝΙΑ Θ. ΚΟΡΤΣΑΡΗ