Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Η πρότασή μας για τις επόμενες εκλογές στον Δήμο Πύδνας Κολινδρού...

Αυτές τις μέρες - και φανταζόμαστε ότι συνεχώς από εδώ και πέρα -  γινόμαστε αποδέκτες προεργασιών, σχολίων αλλά και διάφορων σεναρίων για τις επόμενες δημοτικές εκλογές του δήμου Πύδνας Κολινδρού…
Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, αφού οι υποψήφιοι δήμαρχοι και σύμβουλοι θέλουν να προβάλλουν τις θέσεις και τις απόψεις τους στον βορειοπιερικό λαό και το μέσο μας
προσφέρεται για τέτοιου είδους ενημέρωση. Θεμιτά και λογικά είναι όλα αυτά.
Η θέση μας όμως δυσκολεύει όταν συζητάμε με υποψήφιους και αρχηγούς δημοτικών παρατάξεων, οι  οποίοι πολύ ευγενικά και καθαρά ζητάνε την ίδια μεταχείριση και σε προσωπικό επίπεδο. Πάλι το θεωρούμε θεμιτό, λογικό και δημοκρατικό.
Γνωστοί, φίλοι ή και συγγενείς είναι οι περισσότεροι, αποσκοπούν σε περισσότερη βοήθεια, αφού κρίνουν ότι μπορούμε να τους τη προσφέρουμε, κάτι που είναι ιδιαιτέρως κολακευτικό και τιμητικό.
Το θέμα όμως είναι ότι δε μπορεί να γίνει κανείς πολλά κομμάτια και να μοιράσει τη βοήθειά του εξίσου σε όλους το ίδιο.
Άρα θα αναλογιστεί, θα κρίνει και θα αποφασίσει τι και ποιον θα στηρίξει.
Όταν όμως δε μπορεί να διαλέξει έναν συγκεκριμένα για να συμπορευτεί μαζί του, επειδή θεωρεί ισάξιους και το ίδιο ικανούς περισσότερους του ενός υποψηφίου, τότε το  δίλημμα που μπαίνει είναι δυσεπίλυτο και δυσβάσταχτο θα τολμούσαμε να γράψουμε.
Και σ΄αυτό το δίλημμα είναι απολύτως βέβαιο ότι θα βρεθούμε πολλοί ψηφοφόροι του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, αφού οι μέχρι στιγμής υποψηφιότητες για την θέση του δημάρχου είναι πάρα πολλές.
Και δεν είναι μόνο ότι είναι πολλές, είναι και ιδιαίτερες. Είναι κάτι που στον Κολινδρό δε το είχαμε ζήσει ποτέ.
Δικαίως νομίζουμε ότι οι προβληματισμοί που μας εκμυστηρεύονται μεμονωμένοι απλοί ψηφοφόροι είναι δικαιολογημένοι.
Ναι αλλά κάτι πρέπει να γίνει.
Τι μπορεί όμως να γίνει?
Μπορεί να φαντάζει ουτοπικό αλλά αυτό που πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει και το καταθέτουμε ως πρόταση σε όλους όσους εξέφρασαν την επιθυμία ή ανακοίνωσαν τη πρόθεση να διεκδικήσουν τη θέση του δημάρχου στον δήμο μας, είναι να παραμερίσουν τυχόν κόντρες, τυχόν κομματικές ή άλλες διαφορές τους, να βάλουν πάνω από το δικό τους εγωισμό το συμφέρον του δύσμοιρου αλλά ευλογημένου αυτού τόπου, να συγκεντρωθούν, να συνεδριάσουν όλοι μαζί και  να κατεβάσουν μία μεγάλη πλήρη, ικανότατη διαδημοτική παράταξη στελεχώνοντάς την από τη κορυφή ως τα νύχια με πρόσωπα κοινής αποδοχής που θα προκύψουν από ομόφωνη ή κατά πλειοψηφία απόφασή τους, τα οποία θα είναι αποφασισμένα να  "χαλάσουν" τον τόπο με τη θέλησή τους για προσφορά και δουλειά.
Με μία τέτοια κίνηση αφενός γλιτώνουμε από τη σκοτούρα  του να κάνεις έναν αξιόλογο συνδυασμό με σοβαρό  κίνδυνο στο τέλος να μη καταφέρεις να τον στελεχώσεις όπως πραγματικά θα ήθελες, μόνο και μόνο να μπορέσεις να τον συμπληρώσεις βάσει των εκλογικών κανονισμών, αφετέρου δείχνεις έμπρακτα ότι πάνω από όλα βάζεις την αγάπη για το τόπο και  παραμερίζεις προσωπικές φιλοδοξίες και αξιώματα.
Υπάρχουν και άλλα πολλαπλά οφέλη τα οποία θα τα αναφέρουμε σε μελλοντική μας ανάρτηση.
Αυτό που δε μπορούμε να δούμε, είναι τι αρνητικά θα προκύψουν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο συνεργασίας.
Πιστεύουμε ότι μόνο όλοι μαζί - αλλά κυριολεκτικά αυτή τη φορά κι όχι μόνο να το λέμε δημόσια, αλλά στην ουσία να μη το εφαρμόζουμε – αγαπημένοι και μονοιασμένοι κάτω από ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής θα μπορέσουμε πραγματικά να αντιστρέψουμε άρδην το πολύ κακό κλίμα που επικρατεί απ’ άκρη σ’ άκρη του δήμου μας.
Δε θα κάτσουμε να ρίξουμε ευθύνες στο παρελθόν, ούτε να ασχοληθούμε και να μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο δίχως τελειωμό, δε μας παίρνει άλλωστε ο αμείλικτος χρόνος.
Είμαστε όμως αποφασισμένοι να δουλέψουμε για το κοινό μας μέλλον.
Θα χαιρόμασταν πολύ αν βλέπαμε πρωτοβουλία των υποψήφιων δημάρχων που θα κατευθυνόταν σε μία τέτοια λύση.
Μπορεί να ακούγεται φανταστικό, αλλά με μία δεύτερη αναθεώρηση ίσως αξίζει το κόπο να γίνει μία προσπάθεια.

Θέλουμε να σκεφτείτε τη πρόταση που σας υποβάλαμε, να τη συζητήσουμε, να την εμπεδώσουμε,  να τη διορθώσουμε ή να την συμπληρώσουμε και αν χρειαστεί με τη σύμφωνη γνώμη σας θα πάρουμε τη πρωτοβουλία για τα διαδικαστικά και τα τυπικά ενδεχομένων συναντήσεων.

Ξέρουμε ότι πολλοί θα διαφωνήσετε και αυτό είναι απολύτως θεμιτό και δημοκρατικό.
Τουλάχιστον όμως να εκτιμήσετε το γεγονός ότι καταθέσαμε μία πρόταση...