Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ρεπορτάζ από την "ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ" στο Πλατύ Ημαθίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ, Πλατύ Ημαθίας
 Μια ακόμη “Αστερούπολη” έφτασε στο τέλος της χθες το βράδυ. Με μια γιορτή που κράτησε μέχρι αργά.
Εκατοντάδες ήταν αυτοί που επέλεξαν να έλθουν και εχθές στην Αστερούπολη για την τελευταία
ημέρα των προγραμματισμένων εκδηλώσεων και παιχνιδιών και πάρα πολλοί αυτοί που επέλεξαν να μείνουν στον πεζόδρομο Πλατέος και να αλλάξουν τη χρονιά εκεί, όλοι μαζί, μια παρέα.
Δεκάδες παιδιά πήραν, προσερχόμενα στο σπιτάκι του Αϊ Βασίλη, ένα δώρο από τους 4 εθελοντές που όλες αυτές τις ημέρες είχαν αναλάβει τον πραγματικά δύσκολο ρόλο του Αϊ Βασίλη. Χθες επίσης διεξήχθη το τελευταίο παιχνίδι για τους μικρούς μας φίλους, το “Το κυνήγι του χαμένου παραμυθιού”, που έγινε στο χώρο που τις τελευταίες 11 ημέρες βρίσκονταν η Αστερούπολη, στον πεζόδρομο Πλατέος.
Στη συνέχεια ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος “Ο Βαρασσός” παρουσίασε έθιμα από την περιοχή της Καππαδοκίας ενώ πάρα πολλοί ήταν αυτοί που χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Καππαδοκίας.
Όσα παιδιά βρέθηκαν χθες στον πεζόδρομο και τις προηγούμενες ημέρες είχαν γράψει γράμμα στον Αϊ Βασίλη παρέλαβαν επίσης τις απαντητικές επιστολές, που παρέδιδαν μέχρι τις 22.00 οι εθελόντριες-βοηθοί του, που βρίσκονταν στο σπιτάκι του Ταχυδρομείου.
Στις 12 τα μεσάνυχτα και ενώ τα βεγγαλικά έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό όλοι μαζί αλλάξαμε το χρόνο και περάσαμε στο 2014. Από νωρίς, υπό τους ήχους ξένης και ελληνικής μουσικής επιλεγμένης από τον DJ Lito οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν μέχρι αργά.
Γύρω στις 21.30 έγινε η κλήρωση των λαχνών της Αστερούπολης (οι αριθμοί που κερδίζουν είναι κατά σειρά: 0201, 0690, 1180 και 0132). Παρακαλούνται οι κάτοχοι των λαχνών να έλθουν σε επικοινωνία με τον Σύλλογο, ώστε για την παραλαβή των δώρων τους από τους χορηγούς.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Δημοτικού Διαμερίσματος Πλατέος “Η Αστερούπολη” αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους αυτούς που επισκέφτηκαν αυτό το 11ήμερο, από τις 21 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2013, τον χώρο στον οποίο προσπαθήσαμε να να δώσουμε μια άλλη νότα στις ημέρες που πέρασαν – με το μικρότερο δυνατό κόστος, δηλαδή μηδέν ευρώ.
Ευχαριστούμε τους δεκάδες εθελοντές και τις εθελόντριες, που εδώ και αρκετούς μήνες εργάζονται (ο κάθε ένας στη θέση που επέλεξε) ώστε η “Αστερούπολη 2013” να γίνει πραγματικότητα.
Ευχαριστούμε τους χορηγούς όλων των εκδηλώσεων, που χωρίς τη δική τους συνεισφορά πολλά πράγματα θα ήταν αδύνατο να γίνουν, καθώς και το Δήμο Αλεξάνδρειας που δια της ΚΕΔΑ βοήθησε και αυτός στην επιτυχή διοργάνωση.
Επίσης, ευχαριστούμε όλα τα ΜΜΕ του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που προέβαλλαν τόσες ημέρες τις δραστηριότητες μας και δημοσίευαν τα δελτία τύπου που αποστείλαμε.

Τέλος να σημειώσουμε πως η “Αστερούπολη 2014” ξεκινά να διοργανώνεται και θα σας περιμένει και του χρόνου, εσάς και τους επίτιμους καλεσμένους μας, τα παιδιά, στο ίδιο σημείο, στον Πεζόδρομο Πλατέος.

Ευχόμαστε σε όλους, ευτυχισμένο το νέο έτος 2014, με χαρά και προ πάντων με υγεία για όλους.