Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ολγίνα Σαντίκου στο Πινάκιο: Η δική μου γενιά θα αλλάξει τα δεδομένα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... pinakio
Η αρχισυντάκτρια του lay-out.gr μιλάει εφ’ όλης της ύλης και δεν διστάζει να ονειρεύεται

Από τη σχολή του Μαλέλη και το STAR στο ΣΚΑΪ και από εκεί στην Ολλάνδία για Μaster

«Κάθε χώρα πρέπει να έχει την δημόσια τηλεόρασή της. Το μαύρο στην ΕΡΤ συνεπάγεται πως η Ελλάδα χάνει την φωνή της»

«Με δυο πτυχία δημοσιογραφίας και οσονούπω και ένα MASTER θεωρώ άδικο κάποιος λόγω γνωριμιών να προχωράει και οι δημοσιογράφοι με πτυχία στον τομέα τους να μένουν στάσιμοι…»


«Όσο δυσάρεστο κι ακούγεται, μπορεί να πέρασα σε μια από τις καλύτερες σχολές, Καποδιστριακό, ΕΜΜΕ, όμως έμαθα την αληθινή δημοσιογραφία στην σχολή του κυρίου Μαλέλη και στη συνέχεια στην πράξη, στο STAR»

«Στην τηλεόραση δύσκολα βρίσκεις σημεία επαφής...»


Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο
Επιμέλεια φωτογραφιών: Δανάη Οικονόμου

Όταν βλέπεις άνθρωπο να χαμογελά είναι ευλογία…Πόσο μάλλον να το κάνει σε έναν χώρο που κυριαρχεί η μιζέρια και πολλές φορές η θρασυδειλία.
Η Ολγίνα Σαντίκου είναι μία ξεχωριστή περίπτωση παιδιού αλλά και δημοσιογράφου.  Τη λέξη «παιδί» δεν την χρησιμοποίησα τυχαία καθώς διακατέχεται από μία αγνότητα που εκλείπει από την εποχή μας.
Ο ορισμός της είδησης, για όσους δεν το ξέρουν, δεν είναι όταν ένας σκύλος δαγκώνει έναν άνθρωπο αλλά όταν συμβαίνει το αντίστροφο…Έτσι κι Ολγίνα αντιμετωπίζει τη ζωή της  με όπλα  το χαμόγελο και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο έντονα πολύχρωμο μακριά  από την μιζέρια και τις δεκάδες αποχρώσεις του γκρι. Αυτό δηλαδή που δεν κάνουν κατά την πλειονότητα τους οι δημοσιογράφοι σήμερα.
Είναι αρχισυντάκτρια του lay-out.gr

Η ίδια είναι αρχισυντάκτρια του νεανικού ειδησεογραφικού site lay-out.gr, κάνει εκπομπή στην ιντερνετική συχνότητα του portal, βγαίνει στο ΣΚΑΪ και παρουσιάζει τα αποκλειστικά της θέματα.
Αναμφισβήτητα είναι μια προσωπικότητα ανήσυχη και ταυτόχρονα δημιουργική.
Στο Πινάκιο μιλάει για την -δημοσιογραφική- καθημερινότητα της, για τον δάσκαλο της Σταμάτη Μαλέλη, για την πρώτη της συνέντευξη από τον Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ την ίδια ώρα δεν διστάζει να πει την γνώμη της για τα πάρτυ που οδήγησαν στο κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά και για το «μαύρο» στην ΕΤ3.
Ωστόσο σε λίγες ημέρες θα φύγει από την Ελλάδα…Σίγουρα παιδιά σαν την Ολγίνα πρέπει να μένουν για να αλλάξουν την ροή και την μορφή της ελληνικής δημοσιογραφίας η οποία έχει βιαστεί με βάναυσο μάλιστα τρόπο από τους λεγόμενους «δεινόσαυρους» που κρατιούνται και με τα δύο χέρια στις καρέκλες τους, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος καίγεται.
Χάρηκα ιδιαίτερα πολύ που η Ολγίνα Σαντίκου μου παραχώρησε αυτή την συνέντευξη, γιατί με το χαμόγελο της, μου υπενθύμισε πως μπορεί ο κόσμος για να αλλάξει  να θέλει δουλειά πολύ, αλλά γίνεται…το χαμόγελο δείχνει πάντα το δρόμο προς το θαύμα...


 Δημοσιογράφος στην Ελλάδα του 2014…πως είναι  η δημοσιογραφική σου καθημερινότητα;

 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

pinakio