Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Αναφορά Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου στην επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Κάνιγγος 27, 10682, Αθήνα τ. 211 8001774, φ. 211 8001775 info@fpoed­members.gr, www.fpoed.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 
Αναφορά στην πρόεδρο επιτροπής αναφορών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ε. ΜΑΖΖΟΝΙ έχει
αποστείλει ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου σχετικά με την συμμετοχή των 15000 Φυσικών Προσώπων ­ αποταμιευτών (τόσο Ελλήνων πολιτών όσο και πολιτών άλλων χωρών της ΕΕ) στο κούρεμα του Ελληνικού χρέους.
Οι ομολογιούχοι ζητούν την άμεση αποζημίωσή τους για την οικονομική τους βλάβη ενώ αναφέρουν ότι στους κύκλους τους θρηνούν ήδη 14 αυτοκτονίες.
Αναφέρουν ότι η διαδικασία που επελέγη για το “κούρεμα” δεν ήταν εθελοντική όπως επίσημα λέγεται, αλλά υποχρεωτική, πρωτοφανής και άδικη, καθώς είχε δυσανάλογη επίπτωση στα οικονομικά συμφέροντα ατόμων με περιορισμένο εισόδημα που είχαν την ατυχή έμπνευση να εμπιστευτούν το Ελληνικό Δημόσιο, την Ευρωζώνη αλλά και τις διακηρύξεις των επισήμων παραγόντων της ΕΕ. Η ζημιά που υπέστησαν είναι τεράστια και υπολογίζεται σε 70% των χρημάτων που αποταμίευσαν ενώ ταυτόχρονα υφίστανται επιπλέον και όλα τα δεινά της λιτότητας και των μνημονίων που υφίσταται όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πρωτοφανή στα χρονικά δήμευση περιουσιών που πραγματοποιήθηκε από κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δε αδιαφορία της Ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας αυτά τα δύο χρόνια για την αποκατάσταση της αδικίας είναι προκλητική και καταφανής.
Η αναφορά που υπογράφεται τόσο από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ι. Μαρινόπουλο, όσο και από τους Κ. Αιβαλιώτη (Πρ. Βουλευτή, Γεν.Γραμματεία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Νο Pers.208719)) και Κ. Γρηγορόπουλο (Καθηγητή Πληροφορικής Διευθυντή Ραδιοφωνικού Σταθμού ” ΑΡΤ FM 90,6″­ Παραγωγό Τηλεοπτικού Σταθμού ΑΡΤ), οι οποίοι έχουν ευαισθητοποιηθεί από την αδικία την οποία υφίστανται οι πολίτες που αποταμίευσαν σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.
Ζητούν να κληθούν σε δημόσια ανοικτή συνεδρίαση ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών προκειμένου να εκθέσουν στους ευρωβουλευτές­ μέλη της την εξαιρετικά άδικη κατάσταση που υφίστανται.
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ 

Το κείμενο της Αναφοράς:

Υπ΄όψιν
ΑΞΙΌΤΙΜΗ ΚΥΡΙΑ
Ε. ΜΑΖΖΟΝΙ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Αρ. Πρωτ 28 – 2013
ΑΝΑΦΟΡΑ  
Αθήνα, 23.12.2013
Αξιότιμη κ. Πρόεδρε,
Η ανά χείρας Αναφορά υποβάλλεται από τον Σύλλογο Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου” (www.fpoed.gr, Πρόεδρος Ι. Μαρινόπουλος) μαζί με προσωπικότητες της πολιτικής, δημοσιογραφικής και οικονομικής ζωής της Ελλάδας καθώς και με εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς οι οποίοι έχουν ευαισθητοποιηθεί από την αδικία την οποία υφίστανται οι πολίτες που αποταμίευσαν σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και υπέστησαν πρωτοφανή ζημία ύψους 1 δις ευρώ από το λεγόμενο “κούρεμα” (“ΗΑΙRCUT”) του Ελληνικού Δημοσίου χρέους μέσω της διαδικασίας του PSI τον Μάρτιο του 2012.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

justiceforgreece