Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

«Ποτέ δεν ζητήσαμε ελεημοσύνη από κανέναν για το παιδί μας»

Επιστρέφει στην Ελλάδα η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη την επόμενη εβδομάδα. Εξιτήριο, μαζί και εισιτήριο για την πατρίδα της, παίρνει στις 23 Ιανουαρίου η δεκαεξάχρονη κοπέλα από το Κέντρο Αποκατάστασης της Βοστώνης, όπου νοσηλεύεται εδώ και μήνες.

Στις 10 Δεκεμβρίου υπεβλήθη σε επέμβαση για την παροχέτευση ενός ισχυρού μυοχαλαρωτικού, μέσω της «αντλίας μπακλοφέν» για την αντιμετώπιση των επώδυνων περιστατικών σπαστικότητας που τη βασανίζουν.
Οι γιατροί θεωρούν ότι όλα βαίνουν καλώς με τη νέα θεραπεία κι έτσι το κορίτσι που συγκλονίζει με το Γολγοθά του θα επιστρέψει, δίνοντας χαρά τόσο στον πατέρα της Γιάννη όσο και στη 18χρονη αδελφή της Ελεάννα.
Ο μαραθώνιος αγώνας της Μυρτώς θα συνεχισθεί στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Animus», που βρίσκεται στη Λάρισα και είναι μοναδικό στο είδος του. Απευθύνεται σε ανθρώπους που μετά από ατυχήματα ή νοσήματα έχουν ανάγκη ανοικτής ή κλειστής νοσηλείας για την αποκατάσταση και αποθεραπεία τους.
«Ποτέ δεν ζητήσαμε ελεημοσύνη από κανέναν για το παιδί μας. Άνοιξαν λογαριασμό στο όνομά του, χωρίς να έχουν πάρει την έγκρισή μας και αυτοανακηρύχτηκαν διαχειριστές των χρημάτων. Με ποια νομική υπόσταση το έκαναν αυτό; Η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέας Αγγλίας, όπως λέγονται, είναι ένα άτυπο όργανο...Έπαιξαν με το πρόβλημά μας και εκμεταλλεύθηκαν τον πόνο μας», λέει στο «Έθνος της Κυριακής» ο Γιάννης Παπαδομιχελάκης, πατέρας της Μυρτώς, που πριν από δύο καλοκαίρια κακοποιήθηκε βάναυσα στην Πάρο και δίνει συνεχή αγώνα ζωής στις ΗΠΑ.
Ο πατέρας του 16χρονου παιδιού, που παλεύει να επιβιώσει σε κέντρο αποκατάστασης της Βοστώνης, νιώθει εξαπατημένος και θυμωμένος ταυτόχρονα από κάποιους που στο όνομα της «δήθεν ομογένειας» εκμεταλλεύθηκαν τη Μυρτώ, αλλά και όλους όσοι πρόσφεραν από το υστέρημά τους για ίδιον όφελος, όπως εκείνος υποστηρίζει.
«Προσέγγισαν στις αρχές Δεκέμβρη τη σύζυγό μου και τη ρώτησαν εάν θα ήθελε να βοηθήσουν τη Μυρτώ με το άνοιγμα ενός λογαριασμού. Τους είπε ότι θα το σκεφθεί, θα συμβουλευθεί το δικηγόρο της και θα τους απαντήσει. Εκείνοι, ερήμην της, προχώρησαν, της το ανακοίνωσαν απλά κάποια στιγμή κι, όταν ήρθε η ώρα να τους ζητήσει απολογισμό για τον έρανο, στα τέλη του Δεκεμβρίου, ρωτώντας τους ταυτόχρονα πότε θα έπαιρνε τα χρήματα, εκείνοι απάντησαν αόριστα, επιμένοντας ότι τα χρήματα θα τα πάρει, όταν συνεδριάσει το διοικητικό τους συμβούλιο...το Μάιο».
Κάντε κλικ για μεγέθυνση:
Πηγή: Έθνος της Κυριακής