Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Ιορ.Τζαμτζής: Παρεμβάσεις για Βιβλία εσόδων – εξόδων, ΕΛΓΑ

Παράταση θα δοθεί μέχρι τέλος Ιανουαρίου για την έναρξη της εφαρμογής του βιβλίου εσόδων-εξόδων των αγροτών, διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Θεοχάρης Χάρης,
όπως δήλωσε  ο κοσμήτορας της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ιορδάνης Τζαμτζής, μετά το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί.
Συνάντηση για των καθυστερήσεων των πληρωμών από τον οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων είχαν σήμερα ο Ιορδάνης Τζαμτζής με τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ, Αργύρη Μποτό.
Ο κ. Τζαμτζής αναφέρθηκε στην καθυστέρηση καταβολής αποζημιώσεων στους αγρότες που επλήγησαν το 2013 απ’ τον παγετό και το χαλάζι και  στις συναντήσεις που είχαν οι αγρότες με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στην Βέροια, σχετικά με τον χρόνο πληρωμής  από τον ΕΛΓΑ, των ζημιών που υπέστησαν ιδιαίτερα από το χαλάζι.
Το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ επικαλούμενο προβλήματα μειωμένου προσωπικού αλλά και διασποράς των δηλώσεων ζημιών των  αγροτών, σε διάφορους γεωπόνους, για την σύνταξη των εκτιμήσεων, έχει τονίσει σε ομάδες αγροτών, ότι οι αποζημιώσεις για το χαλάζι θα καθυστερήσουν πάρα πολύ.

Ο κ. Τζαμτζής τόνισε στον κ. Μποτό ότι λόγω των καθυστερήσεων η κατάσταση είναι ηλεκτρισμένη στον αγροτικό κόσμο, με αποτέλεσμα ήδη να συζητούν για να κατέβουν σε κινητοποιήσεις. Ζήτησε ο ΕΛΓΑ να δώσει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα πληρωμής των αγροτών από τον ΕΛΓΑ και να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η καταβολή των αποζημιώσεων αυτών να γίνει στο άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα διότι οι αγρότες αυτοί υπέστησαν καθολική ζημιά, δεν πούλησαν προϊόν και γι΄ αυτό  τον λόγο αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ υποσχέθηκε ότι θα διερευνήσει το θέμα.

http://agrocapital.gr/