Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Δε βρέθηκαν τα οστά του Άλεξ στη Ραψομανίκη

Δεν βρέθηκαν τα οστά του νεαρού…
Οι αρχές παραμέρισαν την γραφειοκρατία και πραγματοποίησαν εκταφή το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιανουαρίου, στο νεκροταφείο του χωριού Ραψομανίκη που βρίσκεται έξω από τη Βέροια.

Παρουσία της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης κ. Ελένης Ζαγγελίδου, αναζήτησαν τα οστά νεαρού ατόμου που πιθανότατα να ανήκαν στον Άλεξ, όπως έλεγαν σχετικές μαρτυρίες. Τα οστά που εντόπισαν ανήκουν σε μια ηλικιωμένη γυναίκα της περιοχής.
Η έρευνα που έγινε εκεί γύρω δεν αποκάλυψε τα γυμνά οστά του νεαρού που πριν από πέντε περίπου χρόνια, είχε θάψει πρόχειρα ο εκταφέας που μίλησε στο «Τούνελ». Τα οστά σύμφωνα με τη μαρτυρία του, τα είχε ξεθάψει πρώτα από έναν άλλο τάφο που άνοιξε για κανονική ταφή. Κάποιοι τα είχαν θάψει εκεί επιφανειακά, χωρίς ρούχα και φέρετρο.
Για την ταφή της γερόντισσας στο ίδιο σημείο, είχε μιλήσει αρχικά στο επιτόπιο ρεπορτάζ του«Τούνελ» και ο εκταφέας αλλά και κάτοικοι του χωριού. Ο εκταφέας Μερκούριος Κυνηγός υποστήριξε πως δεν μιλούσε γι΄αυτή τη γυναίκα, αλλά για κάποιον άλλο άγνωστο ή άγνωστη που έθαψε εκεί γύρω.
Το νεκροταφείο στη Ραψομανίκη «έδειχνε» σαν χώρο ταφής του Άλεξ και μία άλλη μαρτυρία στο διαδίκτυο που είχε εντοπίσει το 2009, η μητέρα του Νατέλα.
Ο εκταφέας εκφράζει φόβους και ισχυρίζεται πως δέχεται απειλές από τη στιγμή που μίλησε στην κάμερα της εκπομπής , για τα γυμνά οστά του νέου ανθρώπου που είχε εντοπίσει στο κοιμητήριο πέντε χρόνια περίπου πριν.