Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

"Χωρίς λόγο" - Άρθρο Δημήτρη Παπάζογλου υποψήφιου δημάρχου Πύδνας Κολινδρού

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....
Χωρίς λόγο
Του Δημήτρη Παπάζογλου

Χωρίς λόγο, τεχνικό ή έστω οικονομικό, ταλαιπωρούνται και ξοδεύονται οι κάτοικοι πολλών χωριών στη Βόρεια Πιερία (Αιγίνιο, Κολινδρός, Καστανιά, Ρυάκια, Λιβάδι, Παλιάμπελα,
Καταχάς, Μεγάλη Γέφυρα ).
Ο λόγος η κατάργηση της εξόδου από τον αυτοκινητόδρομο προς Αιγίνιο στην περιοχή του υπό ανακατασκευή κόμβου, και το αντίθετο. Οι ράμπες εξόδου και εισόδου μπορούσαν και έπρεπε να διατηρηθούν σε λειτουργία ως έχουν ή έστω με μικρή προσαρμογή, εφόσον δεν παρεμποδίζουν την κατασκευή της νέας γέφυρας και να μην αναγκάζονται όσοι έχουν προορισμό τα παραπάνω χωριά και κωμοπόλεις να διανύουν 12 επιπλέον χιλιόμετρα, όπως κάνουν σήμερα.
Αλήθεια γιατί έγινε αυτή η επιλογή και ποιός την έκανε; Οφείλουν μία εξήγηση και το Κράτος και ο Δήμος Πύδνας –Κολινδρού. Αλλιώς δικαιούται ο καθένας και κυρίως εμείς οι θιγόμενοι να υποθέσουμε ότι τις αποφάσεις τις παίρνει μόνη της η παραχωρησιούχος κοινοπραξία εργολάβων, κατά πώς την βολεύει.
Η απαίτηση να αποκατασταθεί άμεσα η σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου με το Αιγίνιο είναι πρώτης προτεραιότητας και ο απερχόμενος δήμαρχος καλά θα κάνει να βρει λύση. Και τότε θα είμαστε μαζί του παραβλέποντας την μέχρι σήμερα αδράνειά του.
Στην δύσκολη εποχή που ζούμε ούτε οι επαγγελματίες ούτε οι άλλοι πολίτες έχουμε περιθώριο να ξοδεύουμε αναίτια χρήμα και χρόνο.

Δημήτρης Παπάζογλου
Πολιτικός μηχανικός
Υποψήφιος δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού