Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Αυτός είναι ο άνδρας που επέζησε μετά από 16 μήνες στον ωκεανό! (ΦΩΤΟ)

Καταπονημένος αλλά χαμογελαστός, ο Χοσέ Σαλβαδόρ Αλμπανιάγκα, ο ναυαγός που κατάφερε να επιζήσει μετά από 16 μήνες στον Ειρηνικό Ωκεανό, έφτασε στα νησιά Μάρσαλ το πρωί της Δευτέρας. 
Με μακριά μαλλιά και μούσια δήλωσε στη Mail Online πως δε θυμάται τίποτα από το ταξίδι του. Μόνο θάλασσα, θάλασσα, θάλασσα, είπε.


«Είμαι ζωντανός! Είμαι ζωντανός και δε μπορώ να το πιστέψω» δήλωσε. Ο Χοσέ Σαλβαδόρ Αλμπανιάγκα βρέθηκε τυχαία την περασμένη Πέμπτη μετά από 16 ολόκληρους μήνες χαμένος στον ωκεανό. 

Επέζησε τρώγοντας χελώνες, πουλιά και ψάρια και πίνοντας αίμα χελώνας, όταν δεν έβρεχε. 

Ο Χοσέ Σαλβαδόρ Αλμπανιάγκα σώθηκε όταν τον βρήκε ο Ολα Φιέλσταντ, Νορβηγός φοιτητής της Ανθρωπολογίας που έκανε ερευνητική εργασία στην ατόλη του Ειρηνικού.

Ο ναυαγός απέπλευσε από το Μεξικό και έβαλε πλώρη προς το Σαλβαδόρ τον Σεπτέμβριο 2012 με έναν συνεπιβάτη που πέθανε εδώ και πολλούς μήνες στη θάλασσα.

Σήμερα το πρωί, ο Χοσέ έφτασε στην πρωτεύουσα των νησιών Μάρσαλ, Μαζούρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις. 

«Επέζησα γιατί προσευχόμουν» είπε στην εφημερίδα. Αποκάλυψε πως υπήρξαν φορές που αναγκάστηκε να πιει τα ούρα του για να καταφέρει να επιζήσει και να μην πάθει αφυδάτωση. 




Ο Χοσέ δεν μπορεί να θυμηθεί την ηλικία του, θεωρεί πως είναι 36 ή 38 ετών. Το πρώτο πράγμα που ήθελε να κάνει ήταν να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τη 10χρονη κόρη του αλλά δε μπορούσε να θυμηθεί σε ποιο χωριό του Ελ Σαλβαδόρ έμενε ούτε και τον αριθμό του τηλεφώνου του σπιτιού του! 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: DAILY MAIL

http://www.newsit.gr/