Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Νέες δηλώσεις Κλούνεϊ για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... onlycy.com
Θα διαβάσατε τις τελευταίες μέρες για τον Κλούνεϊ που ερωτηθείς από Ελληνίδα δημοσιογράφο σε δημοσιογραφική διάσκεψη τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην
Ελλάδα.
Υπήρξε και συνέχεια με τον Κλούνεϊ να χαρακτηρίζει άλλη μια φορά «σωστή» κίνηση την επιστροφή των μαρμάρων, ζητώντας να υπάρξει μία ανοικτή συζήτηση για το μέλλον τους. «Φαίνεται ότι έμπλεξα που το είπα αυτό και χρειάστηκε να κάνω λίγη έρευνα για να σιγουρευτώ ότι δεν ήμουν τελείως τρελός», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην έκπληξη με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι δηλώσεις του από Έλληνα δημοσιογράφο στο Βερολίνο. 
Δεν παρέλειψε επίσης να προσθέσει ότι ακόμα και στη Βρετανία οι δημοσκοπήσεις είναι υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων. 
Μάλιστα φάνηκε ιδιαίτερα διαβασμένος για το θέμα, τονίζοντας ότι το Βατικανό επέστρεψε τμήματα, όπως και το μουσείο Γκετί (είχε επιστρέψει κλεμμένες αρχαιόττηες). 
Τον Κλούνεϊ, ο οποίος δέχθηκε κριτική στη Βρετανία για τις δηλώσεις του αυτές, καθώς είναι Αμερικανός, υποστήριξε ο επίσης διάσημος σταρ του χόλιγουντ και συμπρωταγωνιστής του Ματ Ντέιμον, ο οποίος είπε: «Αυτή δεν θα πρέπει να είναι η σταθερή απάντηση των Βρετανών. 
Δεν είναι επιχείρημα το να πεις: “Είναι Αμερικανός, δεν καταλαβαίνει”».
 Αλλά και ο Μπιλ Μάρεϊ, πήρε θέση, υποστηρίζοντας την επιστροφή των Μαρμάρων, λέγοντας ότι «πέρασαν πολύ καλά εδώ (σ.σ. στο Βρετανικό Μουσείο), αλλά στο Λονδίνο επικρατεί συνωστισμός. 
Υπάρχει πολύς χώρος εκεί στην Ελλάδα. Η Αγγλία μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία και να αφήσει την τέχνη να επιστρέψει εκεί από όπου προήλθε», ενώ με χαρακτηριστικό χιούμορ πρόσθεσε: «Οι Έλληνες είναι πολύ γενναιόδωροι. Θα τα δάνειζαν καμιά φορά». 

Πηγή: Newsbeast