Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή δεκατριών επώνυμων δημοτών Αλεξάνδρειας

Η επιβολή στην τοπική Αυτοδιοίκηση του μοντέλου με την ονομασία ″ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ″ με το οποίο κάποιοι από μας για γενικότερους ή και ειδικότερους λόγους διαφωνούν, έγινε για να ανταποκριθούν οι Δήμοι στις καινούριες απαιτήσεις και να αξιοποιήσουν τεχνολογία και
σύγχρονες μεθόδους.
Οι αιρετές Διοικήσεις στις περισσότερες περιπτώσεις που κλήθηκαν να εφαρμόσουν τα προγράμματά του χωρίς να εξαιρείται ο Δήμος Αλεξάνδρειας, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και με την ελλειμματική τους δομή και την ανεπαρκή ικανότητα στελεχών δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις καινούριες απαιτήσεις για μια χρηστή Διοίκηση που θα εξυπηρετούσε αποκλειστικά και με απόλυτη διαφάνεια τα συμφέροντα των πολιτών.
Πέρασε μια τετραετία με τέτοιες νοοτροπίες και τρόπους διαχείρισης των τοπικών θεμάτων με αποτέλεσμα καμία βελτίωση στις συνθήκες διαβίωσης πολιτών. Η καθημερινότητα του δημότη στις γειτονιές, στο χωριό και την πόλη που αφορούν την καθαριότητα, τις παιδικές χαρές, το μάζεμα των σκουπιδιών, τις εισπρακτικές επιβαρύνσεις και άλλα, είναι κάθε άλλο παρά ανεκτή, και δείχνει ανεπάρκεια και έλλειψη ενδιαφέροντος από την σημερινή  Διοίκηση. Αν λάβουμε επίσης υπ’ όψιν την αποψίλωση της πόλης μας από Υπηρεσίες και Οργανισμούς που κάποτε έδιναν ζωή και κίνηση στην τοπική οικονομία, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε σε ποια κατάσταση έχει περιέλθει ο τόπος μας.
Έχουμε την απόλυτη πεποίθηση και την βεβαιότητα ότι αυτά πρέπει να αλλάξουν και να αλλάξουν σήμερα που πλησιάζει η ώρα των δημοτών με γνώμονα και κριτήριο το καλό του Δήμου και το κοινό συμφέρον.
Σήμερα πρέπει να κάνουμε το σωστό, να επιλέξουμε ανθρώπους ανεξάρτητους, αδέσμευτος, καθαρά τοπικοαυτοδιοικητικούς και ικανούς να προτάξουν πάνω από το εγώ τους το καλό των 50.000 περίπου κατοίκων που αποτελούν τον δικό μας Δήμο.
Υπογράφουν:
Αλεξόπουλος Νίκος
Γκιουρτζής Α. Στέφανος
Δημητριάδης Τάκης
Εξαρχόπουλος Απόστολος
Θεμελής Απόστολος
Κυτούδης Μόσχος
Ιορδανόπουλος Μάκης
Λιολιόπουλος Νίκος
Μακρυγιάννης Π. Χρήστος
Μουρατίδης Παύλος
Σταμάτης Δημήτρης
Στεφανάκης Κώστας
Τάκης Νίκος