Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Παντού υπάρχει μία " Αχίλλειος πτέρνα " του Τάσου Αλχαζίδη

Σε επτά μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από τα δικαστήρια της Κατερίνης ο εκπρόσωπος της εταιρίας αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ κ. Νασούλης.
Την ενοχή του εκπροσώπου της εταιρίας είχε πρoτείνει στην αγόρευση του και ο εισαγγελέας της έδρας στο τριμελές πλημμελειοδικείο Κατερίνης, όπου διεξήχθη
εχθές η δίκη με κατηγορούμενη την εταιρία αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.
Δίκη η οποία είχε αναβληθεί μέχρι τώρα τρεις φορές.
Η κατηγορία αφορούσε : 

"Διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο".

 Εχθές στα δικαστήρια Κατερίνης εξεδόθη μια απόφαση σταθμός που νομίζω ότι δικαιώνει πλήρως την μακρόχρονη ταλαιπωρία όλων όσων ήμασταν εκεί  ως μάρτυρες κατηγορίας απέναντι στην εταιρία " Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον Α.Ε " .

Θα ήθελα εδώ να συγχαρώ τον τότε διοικητή της τροχαίας εθνικών οδών και σημερινό αστυνομικό διευθυντή κύριο Μαντσούκα Αθανάσιο καθώς επίσης και όλων των συνεργατών του για την άρτια και εμπεριστατωμένη με όλες της λεπτομέρειες καταγραφή όλων των κακοτεχνιών και το ανάλογο και πλούσιο φωτογραφικό υλικό που την συνόδευαν δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους δικαστές της έδρας να έχουν μια πλήρη εικόνα τις πραγματικής κατάστασης εκείνης της εποχής .

Κάτι το οποίο έπαιξε καταλυτικό ρόλο αφού επιβεβαίωνε με τον πλέον επίσημο τρόπο τόσον τις δικές μας καταθέσεις αλλά κυρίως καταρρίπτοντας τις όποιες αντιρρήσεις και ενστάσεις εκ μέρους των δικηγόρων του κατηγορούμενου και κατ' επέκταση της ίδιας της Αιγαίον Α.Ε .
Θα ήταν φυσικά μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθώ στην παντελή απουσία από το δικαστήριο όλων των φορέων της Πιερίας ακόμα και αυτών που χάριν των δικών τους καταγγελιών είχαμε την αυτεπάγγελτη δίωξη εκ μέρους της δικαιοσύνης .
Θα περίμενα τουλάχιστον να ενδιαφερθούν για το αποτέλεσμα αυτών τους των ενεργειών , 
δυστυχώς απέδειξαν σε όλους μας ότι οι όποιες ενέργειες τους είχαν και έχουν μόνο πολιτικά κριτήρια και τίποτα περισσότερο .

Παρ' όλα αυτά όμως πιστεύω ότι τώρα ξεκινάει μια καινούργια εποχή για την δικαίωση του ΑΓΩΝΑ ενάντια στα διόδια είναι μία καινούργια αρχή μετά και την πρόσφατη δικαίωση των συναγωνιστών που αθωώθηκαν από τα δικαστήρια Λαρίσης για το άνοιγμα των διοδίων έρχεται και αυτή η απόφαση για να αποδείξει περίτρανα ότι το θηρίο δεν είναι ανίκητο και έχει την " Αχίλλειο του πτέρνα " και η δικαιοσύνη σήμερα απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί στο ύψος που της αξίζει .

Θέλω την σημερινή απόφαση και ( πιστεύω πως κάνεις από όσους κατέθεσαν σήμερα ως μάρτυρες δεν θα είχαν αντίρρηση )  να την αφιερώσω ως ελάχιστο φόρο τιμής για τους αγώνες του ενάντια στα διόδια στην μνήμη του συχωρεμένου προέδρου του σωματείου Εθνικών Μεταφορών Ν.Πιερίας του Γιάννη Ζερκιτανίδη του οποίου μάλιστα το όνομα έστω και εκ παραδρομής  εκφωνήθηκε πρώτο από το προεδρείο στη σημερινή δίκη ! ! !

Αλχαζίδης Αναστάσιος 
Πρώην Πρόεδρος Σωματείου Διεθνών Μεταφορών Ν.Πιερίας .