Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Δ.Δίου-Ολύμπου
Γ.Παπαθανασίου: Με κανένα ζόρι δεν βρίσκονται τα 700.000 ευρώ!
* ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ, ΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ, ΦΕΡΤΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΚΤΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ…

* ΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΑ ΛΕΤΕ (30.000 ΕΥΡΩ Ή ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ), ΣΑΣ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ!
Με αφορμή τη δημόσια παρέμβαση που πραγματοποίησε δια του τύπου ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας Δημήτρης Ελευθεριάδης, σχετικά με τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος UEFA EURO U-19 που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο 2015 σε γήπεδα της Πιερίας, τη δική του απάντηση στα λεγόμενα του προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας έδωσε ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου.
Μάλιστα, επειδή ο κ. Ελευθεριάδης στην επιστολή του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «με το ...ζόρι δεν επιθυμούμε να βρούμε συμπορευτές», ο κ. Παπαθανασίου, από τη δική του πλευρά, θεωρεί ότι «με κανένα ζόρι δεν μπορούν να βρεθούν τα 700.000 και πλέον ευρώ που ζητούνται για τέτοιου είδους παρεμβάσεις σε αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις».
Ολόκληρη η απάντηση του δημάρχου Δίου-Ολύμπου προς τον πρόεδρο της ΕΠΣ Πιερίας έχει ως εξής:
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Κύριε Ελευθεριάδη, με αφορμή την επιστολή σας στον τοπικό τύπο έχω να δηλώσω δημόσια τα εξής:
1.     Καμία υπόσχεση δεν έχει δώσει ο δήμος Δίου-Ολύμπου, ούτε προφορικά αλλά ούτε και γραπτά, ότι θα μπορούσε να διαθέσει χρήματα, ιδιαίτερα τέτοιου ύψους, για βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων, αφού τα χρήματα που διαχειρίζεται ο δήμος είναι λιγοστά και δεν επαρκούν για να ανταποκριθεί, εν μέσω μάλιστα μεγάλης κρίσης, στις πολλές και ποικίλες υποχρεώσεις του. Στις όποιες επαφές μεταξύ Δ.Δίου-Ολύμπου και ΕΠΣ Πιερίας, πάντοτε μιλούσαμε για συνεργασία, όχι για χρήματα και μάλιστα τέτοιου ύψους.
2.     Επειδή φαίνεται ότι έχετε είτε ασθενή είτε επιλεκτική μνήμη, σας υπενθυμίζω ότι στις 11/4/2013, όταν ήρθατε στο γραφείο μου μαζί με τους συνεργάτες σας κυρίους Γιώργο Τζόβα και Κώστα Ορφανίδη για να συζητείστε μαζί μου σχετικά με τους αθλητικούς αγώνες που θέλετε να διοργανωθούν σε αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου μας, σας ξεκαθάρισα πως ο δήμος Δίου-Ολύμπου μπορεί να σας παραχωρήσει γήπεδα, υποδομές, προσωπικό και ό,τι άλλο θελήσετε, αρκεί να μη ζητάτε χρήματα.
Αυτό σας το τόνισα, επειδή τα οικονομικά του δήμου αλλά και τα χρέη μας δεν μας επιτρέπουν την ανάληψη υπερβολικών δαπανών για έργα και εργασίες που θα απαιτηθούν. Αυτό, άλλωστε, το λέμε συνεχώς σε όλους τους τόνους, προφορικά αλλά και δημόσια, από το 2011 που αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου μέχρι και σήμερα.
3.     Δέκα μήνες μετά από εκείνη τη συνάντηση που είχαμε, ερχόσαστε σήμερα και λέτε άλλα από αυτά που συζητήσαμε τότε. Επειδή δε σε πρόσφατη τηλεοπτική σας παρέμβαση αμφισβητήσατε το ύψος του ποσού των 700.000 και πλέον ευρώ που πρέπει να απαιτηθεί (αυτό το ποσό έχει εκτιμήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δ.Δίου-Ολύμπου) για συγκεκριμένες βελτιώσεις – εργασίες σε αθλητικές υποδομές του δήμου μας ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για πολύ μικρότερο ποσό (περίπου της τάξης των 30.000 ή κάτι περισσότερο), σας καλώ:
Α) Να ορίσετε μηχανικό της επιλογής σας για επανεκτίμηση του κόστους επί συγκεκριμένων παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν. Β) Μετά χαράς να σας παραχωρήσουμε τις εγκαταστάσεις και να κάνετε εσείς τις συγκεκριμένες βελτιώσεις, αν πράγματι τα χρήματα που χρειάζονται είναι τόσα λίγα, όπως λέτε.
4.     Όσον αφορά τις ανησυχίες σας για την αθλούμενη νεολαία, είναι γνωστό σε όλους ότι σ’ αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές, εμείς ως διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου δείξαμε και συνεχίζουμε να δείχνουμε έμπρακτα την αγωνία μας για την αθλούμενη νεολαία φροντίζοντας όσο μπορούμε περισσότερο τις αθλητικές μας υποδομές. Μάλιστα, σας θυμίζουμε ότι παρά τις σοβαρές οικονομικές μας δυσκολίες, μεταξύ των άλλων αθλητικών έργων που έχουμε κάνει είναι και η ανακατασκευή δύο γηπέδων, της Σκοτίνας και του Πλαταμώνα, τα οποία για πάρα πολλά χρόνια ήταν αρμάνια και μπαζότοποι.
5.     Τέλος, ως προς την προβολή του τόπου μέσα από τη διοργάνωση μεγάλης εμβέλειας αγώνων, σας θυμίζω ότι από το 1991 που είμαι δήμαρχος, έχουμε συνδιοργανώσει αγώνες για πολλά αθλήματα Πανελλήνιου, Βαλκανικού, Πανευρωπαϊκού και Παγκόσμιου ενδιαφέροντος χωρίς να επιβαρύνουμε με χρέη τον Δήμο.
Για τους αγώνες αυτούς σε ποδόσφαιρο, τζούντο, μπάσκετ, στίβο, άρση βαρών, χάντμπολ, σκάκι κλπ είμαστε περήφανοι, όπως περήφανοι είμαστε και για τη συνεργασία που είχαμε με όλους τους συλλόγους και τις ομοσπονδίες που συνδιοργανώσαμε τέτοιους αγώνες, παρέχοντας μάλιστα ελάχιστα δημοτικά χρήματα, αν και οι διοργανώσεις εκείνες γίνονταν σε περιόδους όπου δεν υπήρχε καμία οικονομική κρίση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Γιώργος Παπαθανασίου