Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Σταύρος Θεοδωράκης : Γιατί κάνω πολιτικό κόμμα

Ως στόχοι του κινήματος που θα λέγεται "Το ποτάμι", είναι η μείωση του αριθμού των βουλευτών και των υπουργών
Με μια μακροσκελή γραπτή  δήλωση του, ο μέχρι πρότινος δημοσιογράφος Σταύρος
Θεοδωράκης , εξηγεί και κοινοποιεί γιατί αποφάσισε με κάποιος άλλους ανθρώπους να δημιουργήσει ένα νέα πολιτικό κόμμα, που θα λέγεται το ποτάμι.
Μάλιστα καθιστά σαφές ότι θα παραιτηθεί απ΄όλες τις δημοσιογραφικές θέσεις που κατέχει και διευκρινίζει ότι συνεργάτες του είναι επαγγελματίες της ζωής και νέοι που δεν έχουν σχέση με την πολιτική.
Όπως επισημαίνει το αν θα έχει συνέχει το πολιτικό του κίνημα, αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία τους στις ευρωεκλογές και προαναγγέλλει ότι χρηματοδότες θα είναι όσοι πολίτες θέλουν να στηρίξουν το όλο εγχείρημα , αφήνοντας ΄να εννοηθεί ότι θα υπάρχουν κουπόνια εγγραφής από 1 έως 10 ευρώ.
Ως στόχοι του  κινήματος είναι η πάταξη της γραφειοκρατίας , που θρέφει τα κόμματα και μείωση του αριθμού των βουλευτών και των υπουργών.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στη γραπτή του δήλωση:
"Τα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να τα λύσει πια κανένα 25%. Πρέπει να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο και ένα 50% που θα κάνει και τους άλλους Ευρωπαίους να αισθανθούν ότι «αυτή τη φορά οι Έλληνες είναι αποφασισμένοι». Πώς θα προκύψει αυτό το 50%; Με συνεργασίες βέβαια. Όχι με την ενότητα των δικών μας, αλλά με την ενότητα των διαφορετικών".
Αναλυτικά όλη η δήλωση του: 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

news247.gr