Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Κατασκευή έργων στον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού (Ίδιοι Πόροι)

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού μέσα από τους Ιδίους Πόρους, πέραν των μικρών τεχνικών έργων που είναι απαραίτητα για την καθημερινότητα του πολίτη, κατασκευάζει αυτή την περίοδο τα παρακάτω αναπτυξιακά και ταυτοχρόνως ανταποδοτικά έργα:


1. «Αποπεράτωση των εργασιών του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγινίου (Α’ Φάση)» προϋπολογισμού μελέτης 211.501,27€

Στην Δ.Κ. Αιγινίου και συγκεκριμένα στο Ο.Τ.140 υφίσταται ημιτελές εδώ και πολλά χρόνια το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγινίου το οποίο και έχει αποπερατωθεί μόνο ο φέροντας οργανισμός. Το Πολιτιστικό Κέντρο Αιγινίου στην τελική του μορφή είναι ένα κτίριο το οποίο περιλαμβάνει ημιυπόγειο, ισόγειο, α΄ όροφο β’ όροφο και γ’ όροφο.(στάθμες πέντε).
Στην παρούσα φάση θα γίνει η αποπεράτωση του υπογείου και ισογείου μαζί με το πατάρι χωρίς να περιλαμβάνει η αίθουσα της σκηνής.

2. «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΚΟΥ ΑΛΥΚΩΝ» προϋπολογισμού μελέτης 140.175,96€

Το παραπάνω έργο είναι σε εξέλιξη και αφορά σε εργασίες διαμόρφωσης του χώρου του πάρκου Αλυκών του Δήμου Πύδνας Κολινδρού. Οι παρεμβάσεις έχουν σαν στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών, την αισθητική βελτίωση και την μετατροπή σε χώρους πρασίνου.
Οι εργασίες που προβλέπονται αυτή συνοπτικά είναι :
1) Διαμόρφωση (χωματουργικές εργασίες) του χώρου του πάρκου για την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ-βόλεϊ, γηπέδου ποδοσφαίρου και την κατασκευή παιδικής χαράς.
2) Επίστρωση με κυβόλιθους όπως αυτή παρουσιάζεται στα αρχιτεκτονικά σχέδια.
3) Κατασκευή νέας παιδικής χαράς με τον εξοπλισμό και εξοπλισμός της παλαιάς.
4) Πρόβλεψη χώρου για πράσινο και δενδροφύτευση περιμετρικά του οικοπέδου του σχολείου όπου αυτό επιτρέπεται εντός διαχωρισμένου με κράσπεδα πεζοδρομίου χώρο.
5) Περιμετρικός φωτισμός  του χώρου καθώς και των γηπέδων.
6) Κατασκευή και τοποθέτηση καθιστικών χώρων (ξύλινα παγκάκια).
7) Κατασκευή βρυσών
8) Εργασίες τοποθέτησης καλωδίων και πίλλαρ για την τοποθέτηση ιστών ηλεκτροφωτισμού μετά των βραχιόνων και φωτιστικών σωμάτων

3. «Τοποθέτηση μεμβράνης σε δεξαμενή άρδευσης στην Τ.Κ. Παλαιόστανης» προϋπολογισμού μελέτης 47.563,96€

Προβλέπεται να γίνουν οι παρακάτω εργασίες για την στεγανοποίηση της δεξαμενής άρδευσης στην Παλαιόστανη προκειμένου να μην σταγόνα νερού :
α) Προετοιμασία  του  πυθμένα και των πρανών της λιμνοδεξαμενής για  την τοποθέτηση της μεμβράνης.
β) Κατασκευή αργιλικού υποστρώματος στεγανοποίησης πάχους τουλάχιστον 10εκ. από αργιλικά υλικά υψηλής πλαστικότητας και χαμηλής διαπερατότητας στα οποία θα προστίθεται ως βελτιωτικό μπεντονίτης σε ξηρή μορφή. Ο συντελεστής διαπερατότητας της αργιλικής στεγανωτικής στρώσης (k) θα είναι μικρότερος από 1Χ10-9 m/sec.
γ) Κατασκευή εξομαλυντικών στρώσεων από λεπτόκοκκο διαβαθμισμένο υλικό για την έδραση του αργιλικού υποστρώματος στεγανωτικής μεμβράνης (γεωλογικός φραγμός, geologic barrier) πάχους τουλάχιστον 10εκ.
δ) Την τοποθέτηση και συραφή με μεταλλικούς συνδετήρες γεωυφάσματος για την προστασία της στεγανοποιητικής μεμβράνης.
ε) Μεταφορά  και  τοποθέτηση  μεμβράνης τύπου  HDRE πάχους 2,0 χλστ. και επιφάνειας 2.200,00 μ2 συμπεριλαμβανομένων και την κάλυψη των πρανών. Η ένωση της  μεμβράνης θα  γίνει  με  θυροκόλληση διπλής ραφής διότι είναι η καταλληλότερη μέθοδος συγκόλλησης για μεγάλου μήκους συνδέσεις. Το πλάτος επικάλυψης των προς συγκόλληση φύλλων θα είναι τουλάχιστον 10εκ.

4. «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΔΡΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ KAI ΠΥΔΝΑΣ» προϋπολογισμού μελέτης 32.000,00€

Πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής και συντήρησης των γραφείων διοίκησης του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού τα οποία στεγάζονται στον 2ο όροφο του δημοτικού καταστήματος Κολινδρού αλλά και σε γραφεία του 1ου ορόφου καθώς και ελαιοχρωματισμός εξωτερικά στο δημοτικό κατάστημα Πύδνας.




Γραφείο Τύπου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού