Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ: "Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΣ"

Πώς σχολίασε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τον χαρακτηρισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως άθεου

Για τον χαρακτηρισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ως άθεου, μίλησε ο

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, στον ρ/σ Alpha 96,5 FM.

«Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν είπε: "Εγώ ξέρετε είμαι άθεος". Εγώ ξέρω ότι αυτό το είπε Βουλευτής του, από την τηλεόραση, το άκουσα ο ίδιος. 

Ούτε μπορώ να πω ότι ξέρετε είναι πιστός. Με τα γεγονότα της ζωής του, τη σύσταση της οικογενειάς του, δείχνει ότι ο ίδιος είναι μακρυά από εκείνα τα οποία δέχεται και συμβουλεύει η Εκκλησία χωρίς να μπορεί και να τα επιβάλλει. Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα, αλλά από το να λέμε σε έναν πολιτικό αλλά και σε οποιονδήποτε πολίτη, ξέρεις, είσαι άθεος, για τον Α ή Β λόγο, δεν είναι εύκολο. Αυτό πρέπει να το πει ο ίδιος. Ο ίδιος δεν το έχει πει. Γι' αυτό εν πάση περιπτώσει δεν είναι καλό να τα αναμειγνύουμε αυτά σε προεκλογική περίοδο και δεν είναι χρήσιμα για τον δημόσιο βίο μας», τόνισε.

«Η Εκκλησία άλλωστε τους δέχεται όλους και τους αμαρτωλούς μας δέχεται και μας συγχωρεί και μας βοηθεί και μας παρηγορεί και μας ενισχύει σε όλα τα επίπεδα. Από εκεί και πέρα η Εκκλησία είναι όλων, αλλά θέλουμε και όλοι να είναι μαζί μας, γιατί αν χάσουμε την εθνική μας υπόσταση, με το πνευματικό περίβλημα, με την καρδιά που έχει, την Ορθοδοξία, τότε εμείς θα κινδυνέψουμε να διαλυθούμε. Εγώ αυτό πιστεύω ακραδάντως», συμπλήρωσε.


http://www.agioritikovima.gr/