Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Ιορδανία σε συνέδριο για το θεματικό τουρισμό

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
 Στο συνέδριο με θέμα: «Συντονισμένες στρατηγικές για την ανάπτυξη και προβολή του θεματικού τουρισμού, μέσω τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στη Μεσογειακή λεκάνη» συμμετείχε
η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε,  την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014, στο Αλ Μπάλκα της Ιορδανίας,  στο πλαίσιο του έργου “MEDROUTE– “Μεσογειακή Διαδρομή για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό” , του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας CBC MED ENPI.

Το έργο MED-ROUTE έχει ως στόχο την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, με επίκεντρο τον πολιτιστικό τουρισμό, σε περιοχές της Μεσογειακής Λεκάνης μέσω συνδυασμένων συστημάτων μεταφορών. Εταίροι του έργου είναι η Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας - Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. (ΕΛ) , η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (ΕΛ) , το  Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων Ιορδανίας (ΙΟ) και η Νομαρχία Βίμπο Βαλέντια (ΙΤ).
  

Απώτερος στόχος του έργου είναι η αύξηση της κινητικότητας στις συμμετέχουσες περιοχές για λόγους θεματικού τουρισμού και η προώθηση της προσβασιμότητας από τη μία περιοχή / χώρα στην άλλη. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσω της Μεσογειακής διαδικτυακής πλατφόρμας / γεωγραφικό πληροφοριακό σύστημα (Web-GIS) που θα αναπτυχθεί και η οποία αποσκοπεί στη γεφύρωση πολιτισμών και συνδυασμένων συστημάτων μεταφορών στις περιοχές που συμμετέχουν στο έργο.

Στο κεντρικό συνέδριο μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν τα Στρατηγικά Σχέδια που έχουν αναπτυχθεί για την πρόοδο του θεματικού τουρισμού στις περιοχές των εταίρων, καθώς και απόψεις ειδικών για την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού. Στο πλαίσιο του διαλόγου για το θεματικό τουρισμό, έγινε παρουσίαση στους εταίρους του έργου με θέμα “Promoting Thematic Tourism in the Region of Central Macedonia” από τον υπάλληλο της Π.Ε. Πιερίας και μέλος της επιτροπής τουρισμού, κ. Μίλτο Νικολάου.
  
Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Θεοφάνης Παππάς όπως και στελέχη των τμημάτων Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.