Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σόφιας «Holiday & Spa Expo»η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Σοφία Μαυρίδου: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κατάφερε και επέδειξε την ισχυρή της τουριστική ταυτότητα,  ευελπιστώντας να κερδίσει ένα μεγάλο μέρος από τη
βουλγάρικη τουριστική αγορά ενόψει της θερινής περιόδου»

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σόφιας «Holiday & Spa Expo» συμμετείχε η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με στόχο την ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος προς την Πιερία μέσα από το ενιαίο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η έκθεση που κατακλύστηκε από ενδιαφερόμενους,   διήρκησε από 13- 15 Φεβρουαρίου 2014 , με τη συμμετοχή 22 χωρών και περίπου 250 επαγγελματιών του κλάδου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστη ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου,  με τα υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να δέχονται πληθώρα ερωτήσεων για τους προορισμούς της Περιφέρειας ενόψει της νέας σεζόν και να δηλώνουν ικανοποιημένοι και αισιόδοξοι τόσο από την προσέλευση του κόσμου όσο και από το ενδιαφέρον των Βούλγαρων φορέων και επαγγελματιών του κλάδου για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εκπροσώπησε ο υπάλληλος του τμήματος Τουρισμού της Π.Ε.Πιερίας, κ. Μίλτος Νικολάου.

Η αύξηση της τουριστικής κίνησης, η προσέλκυση ξένων τουριστών, η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η προώθηση στην τουριστική αγορά του πλούσιου τουριστικού προϊόντος  της Πιερίας, αποτελούν μέρος του στρατηγικού τουριστικού μάρκετινγκ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που δυναμικά εκπροσώπησε την περιοχή, με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη και κατ΄επέκταση την οικονομική ανάταση της περιοχής.
«Το τουριστικό προϊόν της Πιερίας έδωσε ένα δυναμικό ΄΄παρών΄΄στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σόφιας «Holiday & Spa Expo». Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κατάφερε και επέδειξε την ισχυρή της τουριστική ταυτότητα,  ευελπιστώντας να κερδίσει ένα μεγάλο μέρος από τη βουλγάρικη τουριστική αγορά ενόψει της θερινής περιόδου. Ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει το «όχημα» εξόδου από την κρίση και γι΄αυτό οφείλουμε στον ευλογημένο μας τόπο,  να συνεργαστούμε όλοι, φορείς και επαγγελματίες προκειμένου να δώσουμε «ανάσα» στην τοπική μας οικονομία με στοχευμένες δράσεις που θα τονώσουν την τουριστική κίνηση», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Το οργανωμένο τουριστικό υλικό της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που αναδεικνύει άριστα την Πιερία- ως τουριστικό προορισμό όλων των εποχών- διανεμήθηκε στους επισκέπτες της έκθεσης, που με ενδιαφέρον επιθυμούσαν να ενημερωθούν  για  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τα διάφορα είδη τουρισμού που μπορεί ο επισκέπτης να αναπτύξει,  τα ήθη και έθιμα του τόπου, τις υποδομές, κ.α.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξένησε επαγγελματίες του τουρισμού από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που προώθησαν το υλικό τους- διαφημίζοντας τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής-  σε μία κοινή προσπάθεια με την Περιφέρεια  για την προβολή του τόπου , με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης και μάλιστα στο πλαίσιο μιας σημαντικής έκθεσης που συγκεντρώνει αξιοσημείωτο ενδιαφέρον από τη βουλγαρική αγορά.