Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Κατασκευή έργων στον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού (LEADER Αλιείας 2007-2013)

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού όντας προετοιμασμένος ενέταξε, άμεσα, στο Ε.Π. Αλιείας 2007 – 2013 και κατασκεύασε ή κατασκευάζει αυτή την περίοδο τα παρακάτω αναπτυξιακά έργα:


1.«Κατασκευή κέντρου τουριστικής πληροφόρησης στην περιοχή του επισκοπικού συγκροτήματος «Λουλουδιών» Κίτρους» προϋπολογισμού 158.000,00€

Το έργο κατασκευάζεται, είναι στην τελική φάση αποπεράτωσης και περιλαμβάνει την κατασκευή ενός οικίσκου που θα αποτελείται από έναν χώρο φυλακίου (εκδοτήριο) και από τρία WC (εκ των οποίων το ένα για τα Α.με.Α.), ενός δεύτερου οικίσκου που θα χρησιμοποιηθεί για αποθήκη και ενός τρίτου οικίσκου που θα καλύψει την υπάρχουσα γεώτρηση. Επίσης κατασκευάζεται ένα ξύλινο κιόσκι θέασης του αρχαιολογικού χώρου με ξύλινες κερκίδες και πραγματοποιούνται εργασίες πλακοστρώσεων για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

2.«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΣΤΟ Τ.Δ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ» προϋπολογισμού 70.000,00€

Το έργο έχει αποπερατωθεί και περιελάμβανε την κατασκευή ενός ξύλινου τουριστικού περιπτέρου εντός των ορίων του οικισμού του Τ.Δ. Μακρυγιάλου που ανήκει στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού με σκοπό την παροχή πληροφοριών στους επισκέπτες της περιοχής. Παράλληλα έγιναν εργασίες για την διαμόρφωση και την ανάδειξη του περιβάλλοντος χώρου.

3.«ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ – ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΒΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟ Τ.Δ. ΜΕΘΩΝΗΣ» προϋπολογισμού 60.000,00€

Το έργο έχει αποπερατωθεί και περιελάμβανε την κατασκευή περίφραξης με συρματόπλεγμα τετραγωνικής διατομής και πασσάλων κυκλικής διατομής στα σημεία όπου η υπάρχουσα περίφραξη έχει καταστραφεί. Στη συνέχεια έγινε ισοπέδωση και καθαρισμός της περιοχής για την κατασκευή ενός διαδρόμου πλάτους 2m και μήκους περίπου 80m με σκοπό την πρόσβαση στο εκκλησάκι. Επιπλέον έγινε κατασκευή επιχωμάτων για τη δημιουργία της βάσης του διαδρόμου και επίστρωση με κυβόλιθο. Επίσης, τοποθετήθηκαν φωτιστικά δεξιά και αριστερά του διαδρόμου καθώς και στις υπάρχουσες κολόνες περιμετρικά του χώρου που βρίσκεται το εκκλησάκι. Ακόμη κατασκευάστηκε ένα ξύλινο κιόσκι με διαστάσεις 4x6m το οποίο επιστεγάστηκε με κεραμίδια για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Τοποθετήθηκε επίσης πληροφοριακή πινακίδα για την εύκολη εύρεση της περιοχής του Βήματος του Αποστόλου Παύλου. Τέλος κατασκευαστήκαν και τοποθετηθήκαν σιδηρές θύρες στην είσοδο του χώρου και 10 παγκάκια περιμετρικά. Τέλος, ο χώρος φυτεύθηκε με φυτά εξωτερικού χώρου.

4.ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «ΜΥΔΟΧΑΡΑ» προϋπολογισμού 29.000,00€

Έγινε προμήθεια υλικών και εξοπλισμού για την άρτια λειτουργία της εκδήλωσης «Μυδοχαρά» καθώς και άλλων παρόμοιων εκδηλώσεων.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε προμήθεια δύο μη μόνιμων στεγάστρων διαστάσεων 6,00Χ3,00 έκαστος με σκελετό από αλουμίνιο και κάλυμμα (τέντα) αδιάβροχο 100% πολυεστερικό. Αυτό θα στερεώνεται σε μεταλλικά στηρίγματα τα οποία θα μπήζονται στο έδαφος και θα υποδέχονται τους ορθοστάτες της τέντας.
Επίσης, του απαιτούμενου αριθμού καρεκλών, τραπεζιών και πάγκων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών της εκδήλωσης και προμήθεια εξοπλισμού για την ηχητική εγκατάσταση που απαιτείται για την άρτια διενέργεια της εκδήλωσης.
Τέλος, έγινε προμήθεια οπτικοακουστικών και ηλεκτρονικών μέσων όπως ενός πλήρους ηλεκτρονικού υπολογιστή (οθόνη, κουτί, πληκτρολόγιο, ποντίκι, λογισμικό), ενός γραφείου συνεδριάσεων με καθίσματα, μιας ντουλάπας γραφείου και ενός πολυμηχανήματος (εκτυπωτής, φαξ και φωτοτυπικό).

Τα παραπάνω έργα προωθούν και αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν και δημιουργούν πολλαπλασιαστικό οικονομικό αποτέλεσμα στην περιοχή.
Από τα έργα αυτά θα ωφεληθούν τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών, όσο και ο μεγάλος αριθμός των επισκεπτών και τουριστών που επισκέπτονται τον Δήμο Πύδνας - Κολινδρού κάθε χρόνο.



Γραφείο Τύπου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού