Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ S/M ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αγίας Λαύρας 24, 601 00 Κατερίνη – Τηλ.: 23510 23888, Fax : 23510 75497
Email: ergatiko-kentro@kat.forthnet.gr

Σήμερα, μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων μετά τη νομική προσφυγή των
εργαζόμενων στα S/M ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ αποφασίστηκε από το δικαστήριο η διακοπή της δίκης για την Παρασκευή 7/2/2014 στις 10 π.μ. Η συνεδρίαση έγινε παρουσία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, του Σωματείου και πλήθους εργαζομένων από την επιχείρηση.
Πέραν των ασφαλιστικών μέτρων, μεγάλος μέρος των εργαζομένων έχουν ήδη ξεκινήσει Επίσχεση Εργασίας αντιδρώντας έτσι στην ανάλγητη πολιτική της επιχείρησης η οποία τους κρατά όμηρους, αφού παραμένουν απλήρωτοι από τον Σεπτέμβρη του 2013.
Φάνηκε ξανά η απαράδεκτη συμπεριφορά της επιχείρησης που γεννά πολλά ερωτήματα στα οποία δεν έχει απαντήσει ακόμα παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις των εργαζομένων, τόσο για τους απλήρωτους δεδουλευμένους μισθούς αλλά και τη διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τη γνωστοποίηση προς αυτούς για το μέλλον της εταιρείας. Παρά ταύτα έχει καταπατήσει καταπατεί όλες τις δεσμεύσεις της, ακόμα και αυτή προς το Υπουργείο Εργασίας.
Η Διοίκηση του Εργατικού μας Κέντρου καλεί την επιχείρηση S/M ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ να προχωρήσει στην άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων μισθών και να διαβουλευθεί με τους εργαζόμενους για το τι μέλλει γενέσθαι, ώστε να εξασφαλιστούν πάση θυσία όλες οι θέσεις εργασίας και να διατηρηθούν στο σύνολό τους όλοι οι όροι εργασίας.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ