Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Δ.Δίου-Ολύμπου/ ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Δ.Δίου-Ολύμπου
Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.
Με τη συμμετοχή μαθητριών και μαθητών δημοτικών, γυμνασίου και λυκείου, πολιτιστικών συλλόγων αλλά και στρατιωτικών τμημάτων
πραγματοποιήθηκε η παρέλαση στην έδρα του δήμου Δίου-Ολύμπου, στο Λιτόχωρο, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Οι στρατιώτες της 24ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας Λιτοχώρου ήταν εκείνοι που παρέλασαν τελευταίοι, ήταν όμως κι εκείνοι που εισέπραξαν όχι απλά τα περισσότερα και δυνατότερα χειροκροτήματα αλλά τις ζωηρές επευφημίες και ζητωκραυγές κατοίκων και επισήμων.
ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Στο Λιτόχωρο οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης 25/3/2014 με Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Λίγο αργότερα, πραγματοποιήθηκε τελετή στον χώρο του ηρώου πεσόντων με επιμνημόσυνη δέηση από τους Ιερείς του Λιτοχώρου και με καταθέσεις στεφανιών από τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Γιώργο Παπαθανασίου, τον υποδιοικητή της 24ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας, τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος Λιτοχώρου, τον εκπρόσωπο της πυροσβεστικής καθώς και από αντιπροσωπεία σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λιτοχώρου.
Η τελετή επιμνημόσυνης δέησης έκλεισε με τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών της επανάστασης του 1821 ενώ στη συνέχεια το στρατιωτικό τμήμα της ταξιαρχίας Λιτοχώρου έψαλλε τον εθνικό ύμνο με τη συνοδεία της φιλαρμονικής Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου.
Ακολούθησε παρέλαση στη λεωφόρο Αγίου Νικολάου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τον πολιτιστικό όμιλο Λιτοχώρου στο θεατράκι του πάρκου.
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Σε δήλωσή του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, ανέφερε τα εξής: «Χρόνια πολλά σε όλους, χρόνια πολλά σ’ εκείνους και σ’ εκείνες που γιορτάζουν.
Νιώθουμε ευτυχείς που σε πνεύμα ενότητας και ομόνοιας γιορτάσαμε για μία ακόμη χρονιά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου αλλά και την εθνική παλιγγενεσία. Αυτό το πνεύμα της ενότητας και της ομόνοιας θα πρέπει πάντοτε να διακατέχει όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα όμως αυτή την περίοδο, για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες τις οποίες διέρχεται ο ελληνικός λαός.
Άλλη κατοχή -οικονομική κατοχή- συνεχίζουμε να έχουμε ακόμη και σήμερα σε σχέση με την κρατική κατοχή που είχαμε πριν από την επανάσταση του 1821. Όταν όμως υπάρχει ομόνοια, σύμπνοια και ενότητα, όλα μπορούν να παλευτούν και όλα μπορούν να κερδηθούν. Γι αυτό θα πρέπει να υπάρχει ένα κλίμα αισιοδοξίας στους Έλληνες για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε καλύτερα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε».
ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στο Λιτόχωρο συμμετείχαν ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου, ο αντιδήμαρχοςΓιώργος Φαρμάκης, η αντιδήμαρχος Σοφία Ζουρζούρα, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Γαρυφαλλιά Ζησκάτα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ελευθερίου, Κώστας Δημόπουλος, Νίκος Λάππας καιΕυαγγελία Μόχλα – Φαρμάκη, τ. δήμαρχοι και τ. δημοτικοί σύμβουλοι του Λιτοχώρου, εκπρόσωποι βουλευτών, ο διοικητής του νοσοκομείου Κατερίνης Στέργιος Φαρμάκης, εκπρόσωποι της ταξιαρχίας, του Α.Τ. Λιτοχώρου και της πυροσβεστικής, εκπαιδευτικοί των σχολείων της περιοχής, εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών και πλήθος κόσμου.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ
Εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου δεν έγιναν μόνο στην έδρα του δήμου Δίου-Ολύμπου, στο Λιτόχωρο, έγιναν και σ’ ολόκληρο τον δήμο και συγκεκριμένα στη Λεπτοκαρυά, στον Πλαταμώνα, στους Πόρους, στονΝέο Παντελεήμονα, στη Σκοτίνα, στην Κονταριώτισσα, στον Άγιο Σπυρίδωνα, στη Βροντού, στο Δίον, στην Καρίτσα αλλά και στη Νέα Έφεσο, με τη συμμετοχή αντιδημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, άλλων τοπικών αρχών και φορέων, πολιτών και επισκεπτών.