Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

5ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «ΔΙΟΝ»

‘’Τρέξιμο στη γη των θεών και των μουσών’’

1000 και πλέον δρομείς όλων των ηλικιών στην αφετηρία
ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΔΙΟΝ
Η μεγάλη ημέρα της 9ης Μαρτίου πλησιάζει και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις 1000 και πλέον
αθλητές-αθλήτριες θα βρεθούν στην αφετηρία του 5ου Διεθνή Ημιμαραθωνίου “ΔΙΟΝ” , του περιπατητικού αγώνα “Σωτήριος Ζγιάλτος” και του αγώνα 1000 μέτρων για τους μικρούς φίλους του αθλητισμού.

Παράλληλα οι διοργανωτές και ειδικότερα τα μέλη του Δ.Σ. του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας “ΖΕΥΣ” και οι υπεύθυνοι του Δήμου Δίου -Ολύμπου εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι “Με την συνδρομή εκατοντάδων εθελοντών, συλλόγων, φορέων και αυτή η διοργάνωση θα είναι επιτυχημένη σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο, ώστε να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τόσο των αθλητών που συμμετέχουν όσο και των θεατών που θα την παρακολουθήσουν”.
Όπως είναι γνωστό, η ακριβής απόσταση της διαδρομής έχει μετρηθεί  και πιστοποιηθεί από την ΑΙMS. Ο Διεθνής  Ημιμαραθώνιος “ΔΙΟΝ” αποτελεί μέλος της ΑΙΜS και είναι ενταγμένος στο επίσημο καλεντάρι της. Η προκήρυξη ακολουθεί τους διεθνείς κανόνες.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΩΝΑ
 Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.Oι αθλητές καλούνται να τρέξουν σε μια πανέμορφη διαδρομή, μέσα από 5 διαφορετικά χωριά. Στο μεγαλύτερο τμήμα του αγώνα, οι δρομείς έχoυν θέα το μυθικό βουνό του Ολύμπου. Η διαδρομή έχει ως εξής: Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου με κατεύθυνση προς Κατερίνη, στροφή στον κόμβο Κονταριώτισσας – Κονταριώτισσα - Άγιος Σπυρίδωνας - Βροντού - Καρίτσα – Δίον – Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.
 Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών.
ΤΡΟΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λόγω του μεγάλου όγκου των δηλώσεων παρατείνεται έως την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 και ώρα 14:00. Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.
Oι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τον τρόπο εγγραφής καθώς η διαδικασία έχει ανατεθεί σε συνεργάτες του αγώνα, εγγυώνται όμως σε όλες τις περιπτώσεις την συμμετοχή του κάθε αθλητή, εφόσον ακολουθήσουν τις οδηγίες εγγραφής στα χρονικά πλαίσια τα οποία έχουν τεθεί.
Ο κάθε αθλητής θα καταβάλει το ποσό των 5 ευρώ. Οι αθλητές θα προκαταβάλουν το ποσό στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και στον τραπεζικό λογαριασμό που ανήκει στον σύλλογο. 5255-069969-123 & ΙΒΑΝ GR 71 0172 2550 0052 5506 9969 -123 εμφανίζεται ο δικαιούχος :
ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ‘’ΖΕΥΣ’’.
Αμέσως μετά θα αποστείλει το καταθετήριο μαζί με την αίτηση συμμετοχής του ατομική ή ομαδική στο 2130286763 (fax) ή ηλεκτρονικά και στο e-mail:   dion@chronosystems.gr
Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, ηλικία, σύλλογος, τόπος διαμονής, τηλέφωνο
Θα πρέπει τέλος να αναγράφεται η ένδειξη ΄΄5ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΙΟΝ’’.
ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 10 ΧΛΜ “ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΓΙΑΛΤΟΣ’’
Ο αγώνας δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Δεν θα γίνουν βραβεύσεις και δεν θα εκδοθούν  αποτελέσματα  καθώς γίνεται στην μνήμη του αξέχαστου μέλους Σωτηρίου Ζγιάλτου. Ξεκινά από το κέντρο Μεσογειακών ψηφιδωτών με κατεύθυνση την κοινότητα Πλατανακίων. Αφού διανύσουν περιμετρικά την κεντρική πλατεία του χωριού περνούν απέναντι της επαρχιακής οδού Δίου- Λιτοχώρου και μπαίνουν στον πεζόδρομο. Η ασφάλεια του αγώνα από εκείνο το σημείο είναι εξασφαλισμένη καθώς απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων.
Σταθμός ανεφοδιασμού θα υπάρξει στο 5ο χλμ.
Στην εκκίνηση, κατά μήκος της διαδρομής καθώς και στον τερματισμό θα λειτουργούν υγειονομικοί σταθμοί πρώτων βοηθειών.
Σε όλους τους περιπατητές θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
Ώρα έναρξης 10:40.
Δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες. Οι δηλώσεις συμμετοχής του περιπατητικούαγώνα θα γίνονται τηλεφωνικά στο 6977445022- Παντελής Τσιριπίδης ή στα γραφεία του συλλόγου Ρούπελ και Διγενή Ακρίτα γωνία, Κατερίνη κάθε Δευτέρα απόγευμα.
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΧΙΛΙΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά δημοτικού και γυμνασίου. Δεν θα γίνουν άλλες βραβεύσεις νικητών. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.
Παιδικός Αγώνας Γυμνασίου ώρα έναρξης 10.50
Παιδικός Αγώνας Δημοτικού ώρα έναρξης 10.55
Η συμμετοχή των παιδιών στον αγώνα είναι ελεύθερη και δεν απαιτεί καμιά οικονομική επιβάρυνση παρά μόνο την υπεύθυνη δήλωση του γονέα που επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα.
Οι εγγραφές θα γίνονται πριν την εκκίνηση και με υπογραφή γονέα θα δίνεται ο αριθμός.
Εγγραφές μόνον για τον παιδικό αγώνα στο 2351351020 υπόψη Nικολέτας Ίτσιου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη σε ηλικία συμμετοχή αφορά αθλητή 77 ετών, ενώ η μικρότερη μαθητή πρώτης τάξης δημοτικού σχολείου.Επιπλέον έχουν καταγραφεί συμμετοχές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, της Κύπρου κ.α.
Τελευταίες οδηγίες προς εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων:
- Όλοι οι αθλητές μπορούν να προμηθευτούν το bib number από το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών με βάση το όνομα τους στα Ελληνικά και αλφαβητικά και μέχρι τις 9.30 π.μ.το πρωί της Κυριακής.
-Μέσα σε κάθε φάκελο ο κάθε αθλητής θα βρει ένα κουπόνι- καλωσόρισμα από τον σύλλογο με το οποίο θα μπορεί να παραλαμβάνει την σακούλα αθλητή.
- οι αθλητές κινούνται δεξιά καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα.
- Η εκκίνηση θα δοθεί κανονικά στις 10.30 και οι απονομές θα γίνουν στις 13.00
- Τα αποτελέσματα του αγώνα θα βγουν μέχρι το βράδυ στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.zeusrunnersclub.gr
- Το μουσείο θα είναι ανοιχτό μέχρι το μεσημέρι με δωρεάν πρόσβαση στους αθλητές έπειτα από σχετική άδεια που εξασφάλισε ο σύλλογος από το Υπουργείο Πολιτισμού.
- Παρακαλούνται θερμά οι αθλητές να σεβαστούν τις υποδείξεις τις διοργάνωσης και να μην σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους στα τελευταία 200 μέτρα πριν το σημείο τερματισμού.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ 5ο ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ''ΔΙΟΝ''
ΚΑΛΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ