Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Επιστολή δημάρχου Δίου-Ολύμπου Γ.Παπαθανασίου προς: τον Μακαριότατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Δ.Δίου-Ολύμπου
Λιτόχωρο, 13/01/2014
Προς: τον Μακαριότατον
Αρχιεπίσκοπον Αθηνών
και Πάσης Ελλάδος
κ. κ. Ιερώνυμο
Μακαριώτατε Πάτερ και Δέσποτα,
Μετά βαθυτάτης λύπης δεχθήκαμε τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου για τον Μητροπολίτη μας κ. Αγαθόνικο. Ήτο τίμιος, ειλικρινής, γεμάτος αγάπη, εξαίρετος Λειτουργός και συνεργάσιμος εις το έπακρον, διακρίνων τα θέματα και επιλύοντας αυτά με
περισσήν χαράν και αγάπη.
Εκτιμούμε ότι θα ηδύνατο η Υμετέρα και Αγαπητή Μακαριότητά σας να μας στείλει Βοηθόν Δικό της Επίσκοπον δια τα τρέχοντα θέματα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης και να παραμείνει στη θέση του ο Πολιός κ. Αγαθόνικος. Βέβαια, εσείς και η Ιερά Σύνοδος επράξατε το πρέπον με πολλή αγάπη.
Μακαριώτατε Πάτερ και Δέσποτα, η Μητρόπολή μας έχει αρκετούς Αρχιμανδρίτας με γνώσιν και καλοσύνην, αρετάς, γνήσιον εκκλησιαστικόν φρόνημα, γνωρίζοντες πολύ καλώς τα της Μητροπόλεώς μας και υπηρετούντες την Εκκλησία με περισσόν ζήλον.
Υπάρχουν και γηγενείς Κληρικοί οι οποίοι υπηρετούν σε κοντινές Μητροπόλεις και έχουν διακριθεί στον τομέα τους εκεί όπου η Εκκλησία τούς έχει εμπιστευθεί.
Είμεθα βέβαιοι ότι θα υπηρετήσουν τη Μητρόπολή μας και το Ποίμνιον του Θεού καθώς και τον Γέροντά μας, Σεβασμιώτατον κ. Αγαθόνικο, με περισσήν αγάπη, καλοσύνην και ξεχωριστή φροντίδα. Θα ήταν Ευχής έργον βέβαια, αν ο νέος Μητροπολίτης είχε την Ευχή και την Ευλογία του Γέροντός μας Ποιμενάρχου.
Η απόφασή Σας, για εμάς, είναι νόμος αγαπητικός, ξεχωριστός και θα συνεργαστούμε όλοι μας με τον νέον Μητροπολίτην, όπως συνεργαστήκαμε και με τον σεβαστόν Πατέρα μας κ. Αγαθόνικο.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού
               Φιλώ την δεξιάν σας          
                                                                
Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου



Παπαθανασίου Γεώργιος