Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ Η ΝΙΟΒΗ ΠΑΥΛΙΔΟΥ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
 ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ Η ΝΙΟΒΗ ΠΑΥΛΙΔΟΥ
Τα τεράστια προβλήματα της ανεργίας, οι δυσκολίες του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και οι προοπτικές ανάπτυξης της Πιερίας ήταν το κύριο αντικείμενο των επαφών που είχε,
σήμερα, στην Πιερία, η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου.
Στην πρώτη της περιοδεία στην Κατερίνη η κα Παυλίδου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρη Παπαχρήστου ο οποίος της επισήμανε ότι «το φεστιβάλ Ολύμπου είναι ένας πρεσβευτής πια για την Πιερία με αντίκτυπο στον τουρισμό και την οικονομία», ενώ περιέγραψε τις συνεργασίες που έχουν ξεκινήσει με πολλές χώρες του εξωτερικού στο πλαίσιο του θεσμού της «τιμώμενης χώρας».
Από την πλευρά της η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» ανέφερε ότι «ο Όλυμπος είναι ένα από τα πιο ‘δυνατά’ brand name της χώρας και μπορεί να προσφέρει τουρισμό στην Πιερία σε 12μηνη βάση».

Στη συνέχεια η κα Παυλίδου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης Χαρ. Μπρουσκέλη στον οποίο ανέφερε ότι «πρέπει, επιτέλους, ως πολίτες να αφήσουμε στην άκρη τα στεγανά που είχε ο καθένας μας και να φροντίσουμε να διευρύνουμε το πλαίσιο συνεργασίας μας μέσα την Περιφέρεια, δίνοντας μεγάλη σημασία στη δικαστική λειτουργία η οποία εξασφαλίζει αίσθημα δικαίου στην κοινωνία».
Τα οξυμμένα προβλήματα των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών, όπως το φορολογικό και το πρόβλημα ρευστότητας, μετέφερε στην κα Παυλίδου ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. Η ίδια, αναπτύσσοντας τις θέσεις της, επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξουν μεγαλύτερα συνεργατικά σχήματα με σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Αμέσως μετά είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πιερίας Βαλάση Κοτρώνη, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στα ποσοστά ανεργίας στην περιοχή που, την περίοδο αυτή, αγγίζουν το 50% καθώς επίσης και στις εργασιακές σχέσεις. Η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» εξήγησε τις προτάσεις της λέγοντας ότι «επιβάλλεται να αντιμετωπίσουμε την επιχειρηματικότητα σε διαφορετική βάση, δίνοντας βαρύτητα στις συμπράξεις και συνεργασίες ώστε, μέσω της στροφής προς τις εξαγωγές, να προκύψουν βιώσιμες εταιρίες με σταθερές εργασιακές σχέσεις».

Η κα Παυλίδου είχε επίσης συνάντηση με τον δήμαρχο Πιερίας Σάββα Χιονίδη ο οποίος της ανέλυσε λεπτομερώς τα προβλήματα της περιοχής τονίζοντας τα σημεία συνεργασίας μεταξύ δήμου και Περιφέρειας.
Τέλος η κα Παυλίδου συναντήθηκε με τον επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών», οικονομολόγο Χρήστο Καραφουλλίδη.
Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» έδωσε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ.