Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Για τον κόμβο Κορινού - Αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς

Ακούσαμε: να παραταθεί το γκρέμισμα της γέφυρας, να παραμείνει η γέφυρα στη θέση της ενώ χτίζεται η καινούρια, κόμβος με δύο εισόδους, κόμβος με

τέσσερις εισόδους, κλπ κλπ....
Ξαφνικά όλοι γίνανε ειδικοί συγκοινωνιολόγοι, μηχανικοί, τοπογράφοι, ενώ γνωρίζανε εδώ και χρόνια τι προβλεπόταν για τον κόμβου του Κορινού. Ουδέποτε ρωτήθηκαν οι κάτοικοι του Κορινού για το που, πως θα κατασκευαστεί ο νέος κόμβος και τι ανάγκες θα εξυπηρετεί. 
Η εταιρεία που διαχειρίζεται τους αυτοκινητοδρόμους αποφάσισε από μόνη της το που θα τοποθετήσει τον κόμβο (λίγο παραπάνω, λίγο παρακάτω). 
Ρωτήθηκε ο αγρότης του Κορινού που καθημερινά περνάει τη γέφυρα για να δουλέψει τα χωράφια του πάνω από την εθνική οδό; 
Ρωτήθηκε ο κάτοικος της Σεβαστής και του Κούκου (ίδια δημοτική ενότητα Κορινού) που εξυπηρετείται από το ιατρείο Κορινού όταν ο αγροτικός ιατρός απουσιάζει; 
Ρωτήθηκε ο καταστηματάρχης που έπαιρνε βαθειά οικονομική ανάσα από την διέλευση εκατοντάδων παραθεριστών το καλοκαίρι; 
Προφανώς και όχι, αλλά οι δημοτικοί άρχοντες άλλες προτεραιότητες έχουν και είχαν τα προηγούμενα χρόνια ενώ γνώριζαν την υποχρέωση της εταιρείας να ρίξει την γέφυρα. 
Ζητάμε : -να δοθεί στην δημοσιότητα το σχέδιο δημιουργίας του νέου κόμβου και τα παράπλευρα έργα, -να ζητήσει ο Δήμος Κατερίνης έγγραφη δέσμευση του υπουργείου ότι η εταιρεία δεν θα προβεί σε κατεδάφιση της γέφυρας χωρίς την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. 
Δεν ζητάμε απλά την ταυτόχρονη κατασκευή του νέου κόμβου χωρίς το γκρέμισμα της υπάρχουσας γέφυρας αλλά τον επανασχεδιασμό του κόμβου εάν είναι απαραίτητο έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες του Κορινού και των γειτονικών χωριών για την απρόσκοπτη μετακίνηση των κατοίκων και την εύρυθμη οικονομική, αγροτική, τουριστική ζωή της περιοχής. Αν δεν μπορούν να το εγγυηθούν αυτό οι δημοτικοί και τοπικοί άρχοντες, τότε να παραιτηθούν. 

Κάτοικοι και επαγγελματίες του Κορινού