Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τελετή αγιασμού Προσκυνηταρίου του «Αγίου Αρτεμίου» και εκθετηρίου (Μουσείου) Αστυνομικής Ιστορίας στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας

Χθες (10.03.2014) και ώρα 10.00, στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας (Έδεσσα), διοργανώθηκε ειδική τελετή αγιασμού του Προσκυνηταρίου του «Αγίου Αρτεμίου», Προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, της διαμόρφωσης της
αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του κτιρίου σε μόνιμο εκθετήριο (Μουσείο) Αστυνομικής Ιστορίας, καθώς και της διαμόρφωσης της αίθουσας γυμναστηρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ.
Στην τελετή παρέστησαν αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, καθώς και δωρητές της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στο Μουσείο Αστυνομικής Ιστορίας έχουν τοποθετηθεί εξαιρετικά εκθέματα, τα οποία αποτελούσαν χρηστικά αστυνομικά εξαρτήματα, προερχόμενα κυρίως από τον προηγούμενο αιώνα, μέσω των οποίων προβάλλεται η ιστορική διαδρομή του Σώματος.
Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, Υποστράτηγος Βάϊος ΧΟΝΔΡΟΣ απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, Αστυνομικός Διευθυντής ΚΟΛΟΜΒΟΣ Παντελεήμων, μετά την ομιλία του απένειμε από μία αναμνηστική πλακέτα στον κάθε δωρητή ξεχωριστά, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ειδικότεραο Αστυνομικός Διευθυντής ΚΟΛΟΜΒΟΣ Παντελεήμων, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας στη σημερινή μας εκδήλωση με αφορμή την τελετή αγιασμού, μετά την κατασκευή του Ιερού Προσκυνηταρίου «Αγίου Αρτεμίου», τη διαμόρφωση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων ως μονίμου εκθετηρίου (Μουσείου) Αστυνομικής Ιστορίας, καθώς και αίθουσας γυμναστηρίου στο Αστυνομικό Μέγαρο της Διεύθυνσής μας. Πρόκειται για έργα τα οποία κατά γενική ομολογία συμβάλλουν στην βελτίωση της λειτουργίας της Υπηρεσίας μας, τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, η δε πραγματοποίησή τους αποτελούσε κατά τα προηγούμενα έτη διαρκή επιθυμία όλων μας. Είναι γνωστές οι δυσκολίες και οι ιδιαιτερότητες του αστυνομικού επαγγέλματος, που απαιτούν ανάλογα εφόδια, ώστε ο καθένας από εμάς να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα που του ανατέθηκαν, τα οποία ως γνωστόν εστιάζονται στην προσπάθειά μας για την εξασφάλιση όλων των συνθηκών, που συνθέτουν το ασφαλές περιβάλλον των πολιτών και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Με τα έργα λοιπόν αυτά στοχεύουμε να προσφέρουμε στο προσωπικό κάποια επιπλέον εφόδια στον καθημερινό αγώνα του, τα οποία θεωρούμε ότι συμβάλλουν στην ψυχική, πνευματική και σωματική του βελτίωση. Η ύπαρξη πλέον του Ιερού Προσκυνηταρίου του Αγίου Αρτεμίου στο χώρο εργασίας μας αποτελεί ένα καταφύγιο ψυχής για όλους μας, ενώ η μορφή του Αγίου και Προστάτη του Σώματος στην καθημερινότητά μας, αποτελεί σύμβολο και παράδειγμα στο έργο μας, μιας και η υπόστασή του κατά τα Βυζαντινά χρόνια ενσάρκωνε την εφαρμογή του δικαίου και του αγώνα για κοινωνική γαλήνη και τάξη. (…) Στους αθλητικούς αγώνες για να ξεχωρίζει στην απονομή των επάθλων ο πρώτος από τον δεύτερο και τον τρίτο προβλέφθηκε βάθρο με τρεις βαθμίδες άνισες μεταξύ τους για να φαίνεται η κλιμάκωση της επίδοσης. Αυτά όμως συμβαίνουν στο στίβο και τον αθλητισμό. Στην αρένα της ζωής και της καθημερινότητας, εγώ πραγματικά δυσκολεύομαι και δεν μπορώ να ξεχωρίσω και να κοιτάξω σε σειρά, σε διαφορετικού ύψους βάθρου τους μεγάλους δωρητές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας, που με την μεγαλοψυχία τους, τη μεγαλοσύνη τους, τις αλτρουιστικές τους διαθέσεις, τη γαλαντομία τους, μας οδήγησαν σήμερα όλους εμάς εδώ. Να πούμε ευχαριστώ; Δεν φτάνει ότι και να πούμε μερικές πράξεις ξεπερνούν την ικανότητα των λέξεων να τις αποδώσουν. Το ευχαριστώ λοιπόν δεν είναι τίποτε. Δέος μας καταλαμβάνει όταν αναλογιστούμε τη σημασία αυτής της πράξης και παράλληλα ελπίδα μας διακατέχει με τη σκέψη πως αυτή η προσφορά ίσως γίνει η αρχή για συνεχιστές με παρόμοιες προσφορές που τιμούν τον άνθρωπο και του δίνουν ιδιαίτερη αξία. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς όλους. (…)»

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ