Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

"Έφυγε" ο παλιός πρόεδρος της «Βασίλισσας του βορά», Βασίλης Τσαμήτρος

ΑΠΟ ΤΟ KERKIDASPORT.GR
Στη θλίψη βυθίστηκε η οικογένεια της Βέροιας, καθώς έφυγε σε ηλικία 73 ετών, χτυπημένος από την επάρατη νόσο, ο παλιός πρόεδρος της «Βασίλισσας του βορρά», Βασίλης Τσαμήτρος. Ο Τσαμήτρος συνδύασε το όνομά του με μεγάλες
επιτυχίες του συλλόγου. Όντας από μικρό παιδί ήταν φίλαθλος της Βέροια, ανέλαβε την προεδρία της το 1993 μαζί με τον Αντώνη Αλεξιάδη και μετά από δύο χρόνια συνέχισε μόνος του, οδηγώντας τη «Βασίλισσα» σε σπουδαίες επιτυχίες.

Ανέβασε την ομάδα στην Α’ Εθνική το 1996, στην οποία παρέμεινε για τρία χρόνια πετυχαίνοντας ιστορικές νίκες όπως αυτές επί της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια και επί του Ολυμπιακού σε Βέροια και Καραϊσκάκη.

Είχε την καρδιά να τα βάλει με το κατεστημένο εκείνης της εποχής και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δεχθεί η ομάδα έναν ανελέητο πόλεμο και να βρεθεί μέσα σε λίγα χρόνια από τα σαλόνια στα… αλώνια!

Ήταν ο μοναδικός πρόεδρος που έφερε στη «Βασίλισσα» τόσα μεγάλα ονόματα παικτών, με πρώτο και καλύτερο τον ρώσο διεθνή Όλεγκ Προτάσοφ και τους Τάσο Μητρόπουλο, Γιώτη Τσαλουχίδη, Μηνά Χαντζίδη, Στέφαν Στόικα κ.α.

Επί της θητείας του μάλιστα η Βέροια έδωσε αρκετούς παίκτες σε μεγαλύτερες ομάδες (Κατσαβός, Κελπέκης, Κουλακιώτης, Πουρσαϊτίδης κ.α.) αποσπώντας σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Επίσης, επί προεδρίας του έγινε το προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ στο Ταγαροχώρι.

Το σίγουρο είναι ότι ο Βασίλης Τσαμήτρος, που μέχρι τέλους παρακολουθούσε και ενδιαφερόταν για την πορεία της αγαπημένης του «Βασίλισσας», θα μείνει για πάντα στις μνήμες των φίλων της ομάδας σαν ένας από τους πιο επιτυχημένους προέδρους που πέρασαν από αυτήν.

Η κηδεία του έγινε το πρωί στην Ιερά Μητρόπολη Βέροιας και σίγουρα θα τον συνοδεύσουν πολλοί φίλαθλοι και παλιοί παράγοντες, παίκτες και προπονητές της ομάδας στην τελευταία του κατοικία.


http://veriotis-veria.blogspot.gr