Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Βόμβα για το μετρό Θεσσαλονίκης

Η ανάδοχος κοινοπραξία υπέβαλε στην Αττικό Μετρό δήλωση διακοπής έργων.Οι αντιδράσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων-Ξέσπασε και πολιτική κόντρα 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΘ πρόκειται για μία πολυσέλιδη επιστολή προς

τη διοίκηση της Αττικό Μετρό, η ανάδοχος κοινοπραξία αναφέρεται στα προβλήματα εκτέλεσης του έργου, στις καθυστερήσεις λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων, στις έλλειψεις προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται ειδική αναφορά στις καθυστερήσεις εκκίνησης των εργασιών στους σταθμούς Βενιζέλου και Βούλγαρη.

"Πρόκειται για ατυχέστατους λόγους" είπε στο ΡΘ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό κ. Τσίτουρας. Έκανε λόγο για μοχλό πίεσεις από την πλευρά της κοινοπραξίας.
Ερωτηθείς για το αν κινδυνεύει το έργο, επισήμανε πως όλοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρηθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις.

Η Αττικό Μετρό σε ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει πως το έργο επιβάλλεται να συνεχίσει απρόσκοπτα, χωρίς να χαθεί ούτε μια μέρα, τις κατασκευαστικές εργασίες του σε όλους τους σταθμούς που είναι διαθέσιμοι (Ν. Σιδηροδρομικός Σταθμός, Δημοκρατίας, Σιντριβάνι, Πανεπιστήμιο, Παπάφη, Ευκλείδης, Φλέμινγκ, Ανάληψη, Πατρίκιος, Ν. Ελβετία), στη διακλάδωση Δημοκρατίας και στο Αμαξοστάσιο, όπως προβλέπει η Σύμβαση. 

Όπως επισημαίνει "ισχύουν απαρέγκλιτα τα όσα έχει δηλώσει ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης. Η σύμβαση κατασκευής του δεν αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται. Είναι η ώρα των υπεύθυνων αποφάσεων για όλους" καταλήγει η ανακοίνωση.

Μπορείτε να ακούσετε τι δήλωσε στο ΡΘ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό αλλά και πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης κ. Κυπριανίδης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης στο ΡΘ 

" Το έργο πρέπει να τελειώσει" υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μετά τις σοβαρές εξελίξεις που υπάρχουν για το πολύπαθο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης. 

Προανήγγειλε την ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά του δήμου από τη Δευτέρα για το θέμα. Όπως είπε θα ζητήσουν από τα υπουργεία υποδομών και πολιτισμού αλλά και από την Αττικό Μετρό, εξηγήσεις τόσο για την επιστολή της αναδόχου κοινοπραξίας, με την οποία γίνεται δήλωση διακοπής έργων, όσο και για τη πορεία και το μέλλον του έργου.

"Υπάρχει μία ομίχλη πληροφοριών που μας έρχονται σε ότι αφορά την πορεία του έργου" ανέφερε ο κ. Μπουτάρης. 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απέκρουσε τις κατηγορίες ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης καθυστερεί την πορεία του έργου με την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για τα αρχαιολογικά ευρήματα στο σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου. 

" Αυτά είπε είναι ένα τεράστιο ψέμα και λάσπη. Δεν είναι η προσφυγή που εμποδίζει οτιδήποτε. Αυτό είναι ξεκάθαρο" υπογράμμισε. 

Επίθεση σε Μπουτάρη από Καλαφάτη 

Σκληρή επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

«Εδώ και μήνες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, αντί να συμβάλλει στην επιτάχυνση του ήδη επιβαρυμένου έργου του μετρό, με τη στάση και τη συμπεριφορά του έχει καταστεί σε πρωταγωνιστής των καθυστερήσεων και της ταλαιπωρίας των πολιτών" σημειώνει ο κ. Καλαφάτης και προσθέτει:

" Η Θεσσαλονίκη βιώνει τις επιπτώσεις μιας δημοτικής διοίκησης που θεωρεί σχέδιο δράσης, την αδράνεια. Ελπίζουμε, όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν τα παιχνίδια στις πλάτες της πόλης και των πολιτών. Το έργο του μετρό, πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί".


Δήλωση της παράταξης Θεσσαλονίκη ανοιχτή πόλη 


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

rthess.gr