Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Βασική προτεραιότητα του «Άλλου Δρόμου» η νομική θωράκιση του Δήμου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Κατερίνη Άλλος Δρόμος
Η έλλειψη οργανωμένης νομικής υπηρεσίας στο Δήμο Κατερίνης αλλά και η απαξίωση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη, από τη σημερινή δημοτική αρχή, ήταν τα κύρια θέματα που συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος
Κατερίνης Χρήστος Γιαννούλης με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης.

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο, συμμετείχαν ο πρόεδρος Χαράλαμπος Μπρουσκέλης και τα μέλη του Δ.Σ. Αντώνης Παπαντωνίου, Χρήστος Ξανθόπουλος, Αφροδίτη Αργυροπούλου, Παναγιώτης Ιορδανίδης καθώς και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του δημοτικού συνδυασμού «Άλλος Δρόμος», Αλεξάνδρα Νταρλαγιάννη και Βασίλης Μίγκος.

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννούλης, ένας σύγχρονος Δήμος είναι απαραίτητο να είναι θωρακισμένος με μια πλήρως οργανωμένη νομική υπηρεσία για να μπορεί να παρακολουθεί την πληθώρα των υποθέσεων και να προστατεύει τους πολίτες και τη δημοτική περιουσία. «Δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο Δήμο της χώρας το φαινόμενο της μη λειτουργίας νομικής υπηρεσίας, μιας από τις πιο βασικές υπηρεσίες, που παρεμβαίνει ουσιαστικά σε ζητήματα υποστήριξης των δικαιωμάτων των πολιτών και διευθετεί με ορθολογικό τρόπο τις σχέσεις δημότη και δημοτικής αρχής. Πολύ περισσότερο, ο ρόλος του νομικού συμβούλου του Δήμου είναι να στοιχειοθετεί τις αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι στα θέματα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας ένα θέμα ώστε να μην σέρνονται στα δικαστήρια για αποφάσεις που δεν γνώριζαν τις νομικές τους προεκτάσεις.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η μη λειτουργία από τη διοίκηση του Δήμου Κατερίνης δύο πολύ σημαντικών θεσμών, του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης,  αποδεικνύει την πλήρη αδιαφορία της για τη γνώμη των πολιτών στα σημαντικά ζητήματα της πόλης,  καθώς θέλει δημότες αποξενωμένους και χωρίς δικαιώματα για να αποφασίζει για αυτούς, χωρίς αυτούς.