Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Τα σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό!

To τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε πλήθος σκανδάλων να εμφανίζονται στο... προσκήνιο, όπου εμπλέκονται στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ! Τα σκάνδαλα, που τα παραθέτουμε κατά χρονολογική σειρά, είναι τα εξής:
Kαταρχήν, το σκάνδαλο στον οίκο Ναύτου, με πρωταγωνίστρια συνδικαλιστικό στέλεχος της ΝΔ για υπόθεση απάτης 1.141.000 ευρώ! Επιπλέον, μάθαμε ότι ο πρώην υπουργός μεταφορών της κυβέρνησης Καραμανλή και ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού κ.Λιάπης κυκλοφορούσε το μεγάλων κυβικών όχημά του (τζιπ) με πλαστές πινακίδες ,τη στιγμή κατά την οποία πλήθος Ελλήνων αδυνατώντας να καταβάλλει τέλη κυκλοφορίας ,λόγω ανέχειας, παραδίδει τις πινακίδες κυκλοφορίες! Αξίζει να σημειωθεί ότι ,πρόσφατα ,το εν λόγω ιστορικό στέλεχος της δεξιάς παράταξης διαπιστώθηκε ότι έφτιαξε και πλαστά στοιχεία σχετικά με την επιφάνεια του πολυτελούς εξοχικού του στο Μεγάλο Χωριό με αποτέλεσμα να γλιτώνει επί πολλά χρόνια χιλιάδες ευρώ για δημοτικά τέλη, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας καθώς και το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ αλλά και το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων!
Όλα τα άνω συμβαίνουν παρότι ο ίδιος είναι οικονομικά ευκατάστατος ,γεγονός που αποδεικνύεται από τη χλιδή που ακολουθεί στη ζωή του (π.χ. πανάκριβα ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς)!
Ένα ακόμη περιστατικό που φανερώνει τον πολιτικό νεποτισμό πολλών στελεχών της ΝΔ είναι η σύλληψη του πολιτευτή της ΝΔ και προέδρου του Αγλαΐα Κυριακού κ.Τομπούλογλου για εκβιασμό και δωροδοκία!
Τελευταίο στη σειρά των σκανδάλων,που αποδεικνύει τη σήψη του συστήματος εξουσίας των τελευταίων 40 ετών είναι η πληθώρα των δανείων (θαλασσοδάνεια), που δόθηκαν κατά καιρούς από τους υπεύθυνους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε επιφανείς επιχειρηματίες ( π.χ.κ. Κοντομηνάς), χωρίς να υπάρχουν εγγυήσεις,με αποτέλεσμα τα εν λόγω δάνεια, αξίας περίπου 500 εκ.ευρώ, να μην μπορούν να εξοφληθούν και συνεπώς να φορτώνονται στις πλάτες του Ελληνικού λαού! Πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο αυτό είναι το πρώην στέλεχος της ΝΔ και πρώην πρόεδρος του Τ.Τ κ.Φιλιππίδης!
Το σκάνδαλο αυτό αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου και εικάζεται ότι θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοιου είδους, ιδιαίτερα, αν την διακυβέρνηση του τόπου αναλάβουν Έλληνες πατριώτες! Στο σημείο αυτό,δεν πρέπει να λησμονούμε την τροπολογία-ντροπολογία που ψηφίσθηκε στη Βουλή ,τον περασμένο Απρίλη, από τη συγκυβέρνηση και τη ΔΗΜΑΡ ,με την οποία απαλάσσoνται από ποινικές ευθύνες τα μέλη των διοικήσεων των τραπεζών, που έδωσαν παράνομα δάνεια ύψους 253, εκατομμύρια ευρώ στα δύο πάλαι ποτέ κραταιά κόμματα της μεταπολίτευσης ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ,με υποθήκευση των κρατικών χρηματοδοτήσεών τους έως και το 2020 και βασίστηκαν στο γεγονός ότι θα συνέχιζαν τα δύο κόμματα να λαμβάνουν ποσοστά της τάξης του 35 με 40% στις μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις,τη στιγμή που υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσουν πολιτική αστρόσκονη στο μέλλον!

Τελευταίο στη σειρά των σκανδάλων είναι το πάρτι εκατομμυρίων που στήθηκε με τις ΜΚΟ(μη κυβερνητικές οργανώσεις) από τη ΝΔ κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από τον κ.Καραμανλή. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι και επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είχε στηθεί ανάλογο πάρτι εκατομμυρίων ευρώ εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου!

Από τη λίστα των σκανδάλων ,που αποκαλύφθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαιρέσαμε το μεγάλο σκάνδαλο των παράνομων προμηθειών στα εξοπλιστικά προγράμματα ,καθώς ο κατηγορούμενος κ. Καντάς πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών υποστήρίξε ότι δε γνωρίζει πολιτικούς που να εμπλέκονται σε αυτό και ενέπλεξε μόνο ονόματα επιχειρηματιών και πρώην ανώτατων στρατιωτικών!
Εμείς, όμως, εύλογα αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να παρέχονται μεγάλα χρηματικά ποσά σε κατώτερα ιεραρχικά στελέχη της δομής του Υπουργείου Άμυνας που ήταν συνυπεύθυνα για την έγκριση των παράνομων συμβάσεων και όχι στις κεφαλές του Υπουργείου (Υπουργός, υφυπουργός κ.α) από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει το τρανταχτό παράδειγμα του πρώην Υπουργού άμυνας κ. Άκη Τσοχατζόπουλου,  που καταδικάστηκε για παράνομες αμοιβές σχετιζόμενες με τα εξοπλιστικά προγράμματα!

Κατά συνέπεια ,αυτό που επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί είναι να διερευνηθεί ποιά ήταν η μεταβολή στα περιουσιακά στοιχεία των προσώπων που συμμετείχαν στη λήψη αποφάσεων για την αγορά εξοπλισμών (Υπουργών,υφυπουργών και ανώτερων αξιωματούχων του υπουργείου άμυνας) , καθώς και των συγγενών τους ,το χρονικό διάστημα από το 1996 και μετά,από τη στιγμή δηλαδή που ανέλαβαν τις επίμαχες θέσεις και αν διαπιστωθεί ότι η μεταβολή αυτή δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που κατά καιρούς δήλωναν στην εφορία επιβάλλεται να γίνει δήμευση της περιουσίας τους!
Επιπλέον,το μόνο βέβαιο είναι ότι αν μια επόμενη εθνική κυβέρνηση προβεί σε εξονυχιστικούς ελέγχους για τα ποσά που δαπανήθηκαν από το δημόσιο για διάφορους σκοπούς (π.χ.κατασκευή Ολυμπιακών έργων ,δημόσια κατασκευαστικά έργα) θα αποκαλύψει σωρεία σκανδάλων,που θα ταράξουν συθέμελα την επιχειρηματική και πολιτική ελίτ του τόπου!
Eπιπρόσθετα, με τα άνω σκάνδαλα αποδεικνύεται περίτρανα η σήψη της δεξιάς παράταξης της ΝΔ,που αποτελείται από αρκετά στελέχη σκοπός των οποίων είναι η ικανοποίηση των προσωπικών τους συμφερόντων με κάθε μέσο αγνοώντας ηθικούς κανόνες και όχημα για την επίτευξη των σκοπών τους είναι η δήθεν αγάπη για την πατρίδα (πατριδοκαπηλία) και η ψευδής προσκόλλησή τους στις αρχές και τις αξίες της ορθοδοξίας, ώστε να προσελκύσουν ψηφοφόρους! 

Εν κατακλείδι,για τους άνω λόγους ο ελληνικός λαός στις περιφερειακές εκλογές της 18 Μαΐου και στις Ευρωεκλογές της 25 Μαΐου θα τιμωρήσει με την ψήφο του τη ΝΔ και το συνεταίρο της στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, γεγονός που θα αποτελέσει θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων με απόρροια τα δύο αυτά κόμματα να οδηγηθούν στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας!

Του Θεοφάνη Θ.Γκατζή
Οικονομολόγου-Διεθνολόγου
Facebook:Θεοφάνης Γκατζής
Twitter:Θεοφάνης Γκατζής