Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

"Άλλος Δρόμος": Κοντά στις γυναίκες που τολμούν και αντιστέκονται στην κρίση

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Κατερίνη Άλλος Δρόμος
Τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό «Μούσες Πιερίων» επισκέφθηκε το Σάββατο, 8 Μαρτίου 2014, ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης και επικεφαλής του συνδυασμού «Άλλος Δρόμος» Χρήστος
Γιαννούλης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Ο κ. Γιαννούλης ξεναγήθηκε στα εργαστήρια όπου παράγονται τα σπιτικά και παραδοσιακά προϊόντα των γυναικών που απασχολούνται στον πρώτο Κοινωνικό Συνεταιρισμό στην Ελλάδα, που ιδρύθηκε την άνοιξη του 2011 στην Κατερίνη.
Ο υποψήφιος δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συζητήσει για την ουσία της Κοινωνικής Οικονομίας με τις γυναίκες που ξεπερνώντας τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, κατάφεραν να ιδρύσουν μια ομάδα, που έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για άνεργες γυναίκες.
Ο Χρήστος Γιαννούλης, επεσήμανε πως προσπάθειες και πρωτοβουλίες, όπως αυτή των Μουσών Πιερίων, που στηρίζονται στην αρχή της αλληλέγγυας οικονομίας είναι παράδειγμα προς μίμηση. Επίσης, τόνισε ότι ο «Άλλος Δρόμος» είναι δίπλα σε κάθε καινοτόμο εγχείρημα και πως η κοινωνική επιχειρηματικότητα θα αποτελεί πυλώνα για την απασχόληση  σε μια εποχή που η δημιουργία θέσεων εργασίας επιβάλλει διοικήσεις που πρέπει να στέκονται δίπλα κι όχι απέναντι στους πολίτες με όραμα και αλληλέγγυα δράση.