Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη Νιόβης Παυλίδου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
Νιόβη Παυλίδου: Όχι στους «διπλοθεσίτες» υποψηφίους
Τους «διπλοθεσίτες» υποψηφίους που, ενώ κρατούν μία θέση στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στην τοπική αυτοδιοίκηση
«καυτηρίασε», σε συνέντευξή της στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη»,  η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου.
Απαντώντας, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση, η κα Παυλίδου επισήμανε ότι οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν έναν υποψήφιο περιφερειάρχη που θα έχει δώσει ένα επαγγελματικό «στίγμα», έναν ενεργό πολίτη που θα έχει «γράψει» κάποια ένσημα στην επαγγελματική του καριέρα, όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Η Περιφέρεια χρειάζεται οργάνωση, διαφάνεια, νοικοκύρεμα και διοικητικό συμμάζεμα» τόνισε η υποψήφια περιφερειάρχις Νιόβη Παυλίδου. «Τα κονδύλια που έρχονται, μέσα από το επόμενο ΕΣΠΑ, απαιτούν αποτελεσματική χρήση και όχι απλά απορρόφηση. Η Περιφέρεια μπορεί να γίνει ένα αναπτυξιακό εργαλείο. Ο πολίτης, όμως, δεν το γνωρίζει γιατί ποτέ δεν αναδείχθηκε. Μέχρι σήμερα, η Περιφέρεια κρατήθηκε έξω από τη ζωή μας. Οι εποχές, όμως, άλλαξαν. Για το λόγο αυτό οι πολίτες θα πρέπει να υπερβούν τη λαϊκίστικη αντίληψη του παρελθόντος και να επιλέξουν έναν περιφερειάρχη που θα είναι απαλλαγμένος από ιδεολογικές αγκυλώσεις  και δεν θα λογαριάζει το βόλεμα και το πολιτικό κόστος. Χρειαζόμαστε έναν περιφερειάρχη που θα μπορεί να προωθήσει ανταγωνιστικές και βιώσιμες επιλογές για την ανάπτυξη της χώρας».
Όταν ρωτήθηκε, μάλιστα, για τον τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας από τον Απ. Τζιτζικώστα η κα Παυλίδου μίλησε ξεκάθαρα για «αναποτελεσματικότητα» και «πελατειακές σχέσεις».


«Ο κ. Τζιτζικώστας είναι ένα κομμάτι του παλιού κομματικού συστήματος» υπογράμμισε. «Η διοίκησή του ήταν σαφέστατα αναποτελεσματική και συνέχεια της διοίκησης Ψωμιάδη. Είναι ένα σύστημα που πρέπει να αλλάξει. Κι αυτό θα γίνει μόνο αν βγούμε μπροστά, όλοι εμείς, οι ενεργοί πολίτες που θα αποφασίσουμε να αφήσουμε τον καναπέ μας και θα ενδιαφερθούμε οι ίδιοι για τη ζωή μας».