Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Ο «Άλλος Δρόμος» στον κοινό αγώνα για τη σωτηρία του Πέλεκα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Κατερίνη Άλλος Δρόμος
 Μαζί με τους πολίτες που αγωνίζονται για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του μοναδικού ποταμού της Κατερίνης, τον Πέλεκα, βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 16 Μαρτίου, ο υποψήφιος
Δήμαρχος Κατερίνης και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Άλλος Δρόμος», Χρήστος Γιαννούλης.
Στη δεντροφύτευση που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία Πολιτών για τη σωτηρία του Πέλεκα» συμμετείχαν δεκάδες πολίτες με τις οικογένειές τους, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την εγκατάλειψη που υπάρχει από τη δημοτική αρχή, σε ένα σημείο αναφοράς για την Κατερίνη και τους κατοίκους της. Μια περιοχή που θα έπρεπε να αποτελεί βασική μέριμνα της διοίκησης του Δήμου Κατερίνης,  έχει προκλητικά αφεθεί στη φροντίδα των ίδιων των πολιτών.
Ο κ. Γιαννούλης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η εγκατάλειψη του Πέλεκα είναι η απόδειξη μιας κακής διοίκησης που δε βλέπει το αυτονόητο. «Αν θέλουμε να αναπτύξουμε κύτταρα πραγματικής ζωής, πολιτισμού, οικολογίας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας, η έδρα είναι εδώ. Όχι εκεί που μεσολαβεί εργολαβία, μπετόν ή κάποιο συμφέρον που δεν μπορούμε ακόμη να καταλάβουμε. Όποιος έρθει στο σημείο αυτό θα καταλάβει πως δεν έχει λογική να μιλάμε για το ποτάμι της 19ης Μαΐου, όταν το ποτάμι της ανάπτυξης έχει ονοματεπώνυμο: Πέλεκας και κάτοικοι αυτού του κομματιού του Κατερίνης. Ο αγώνας των κατοίκων για να γίνει η περιοχή εστία ζωής και δημιουργίας, θα έχει συμπαραστάτες και συμμέτοχους όλους εμάς,  τον Άλλο Δρόμο για τον Δήμο Κατερίνης».