Τρίτη 8 Απριλίου 2014

10 χρόνια φυλακή στον Μάκη Ψωμιάδη. Τι να το κάνεις? Tα λεφτά μπορούν να γυρίσουν πίσω?

10 χρόνια φυλακή στον Μάκη Ψωμιάδη για υπεξαίρεση απ΄τα ταμεία της ΑΕΚ
- Ποινή κάθειρξης 10 ετών χωρίς αναστολή και μη εξαγοράσιμη επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση
υπεξαίρεσης 21, 5 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ
- Καταδικάστηκαν επίσης οι Αντώνης Κατσαρός, Φιλιώ Γεωργίου και Χαρίλαος Ψωμιάδης του Γεωργίου, ενώ απαλλάχθηκε ο Χαρίλαος Ψωμιάδης του Παναγιώτη
- Η υπόθεση αφορά το διάστημα της διοίκησης Ψωμιάδη 2001-03
Μετά από 10 χρόνια και αναβολές επί αναβολών, η ώρα της δικαίωσης για τους ανθρώπους της ΑΕΚ έφτασε. Ο Μάκης Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση χρημάτων στο διάστημα της διοίκησης του στους “κιτρινόμαυρους” και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση, χωρίς αναστολή και μη εξαγοράσιμη.

Συνολικά σε όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση επιβλήθηκαν 27 χρόνια φυλάκισης.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές, εκτός από το Μάκη Ψωμιάδη, καταδίκασαν τον Χαρίλαο Ψωμιάδη, του Γεωργίου, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο και τη λογίστρια Φιλιώ Γεωργίου σε ποινές φυλάκισης 5 και 4 χρόνια αντίστοιχα, με αναστολή και εξαγοράσιμη, καθώς και στους δυο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Παράλληλα, ο Αντώνης Κατσαρός, ο οποίος μέχρι πρόσφατα διέφευγε της σύλληψης, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια χωρίς αναστολή.

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να κηρυχτούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι αλλά το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες τον πρώην πρόεδρο της ομάδας Χαρίλαο Ψωμιάδη, του Παναγιώτη.

http://www.newsit.gr/