Τρίτη 8 Απριλίου 2014

100 εκ. επένδυση στα έξυπνα μυαλά της Αυστραλίας

H απόφαση της παλαιότερης τράπεζας της Αυστραλίας να διαθέσει σε υποτροφίες των εξυπνότερων μαθητών $100 εκ., θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τις πλέον έξυπνες και από
πρακτικό πνεύμα κινούμενες στρατηγικές του καιρού μας.
Η διευθύνουσα σύμβουλος της Westpac, Gail Kelly -η οποία χαρακτηρίζεται για την λακωνικότητα του λόγου της-, δεν μπόρεσε, στην προκειμένη περίπτωση, να κρύψει τον ενθουσιασμό της στην ανακοίνωση της γενναιόδωρης προσφοράς που έγινε παρουσία 400 και, προσκεκλημένων, κορυφαίων μελών του επιχειρηματικού κόσμου της Αυστραλίας στο Hyde Park Barracks του Σίδνεϊ, με την ευκαιρία της ίδρυσης του οργανισμού Westpac Bicentennial Foundation, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι η εν λόγω τράπεζα θα συμπληρώσει το 2017, 200 χρόνια λειτουργίας.
Στόχος, μέχρι τότε να έχει 200 υπότροφους.
Την μακροζωϊα του προγράμματος των υποτροφιών, εξασφαλίζει η γενναιόδωρη προσφορά των $100 εκ. τα οποία και με τα παρόντα χαμηλά επίπεδα των επιτοκίων σε καταθέσεις επιχειρηματικής φύσης στην τράπεζα της κ. Kelly, θα αποφέρουν πάνω από $4.35 εκ. εισόδημα το χρόνο.
Η γενναιόδωρη αυτή προσφορά είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της Αυστραλίας, στο χώρο των εκπαιδευτικών υποτροφιών.
Υπολογίζεται ότι το ίδρυμα θα προσφέρει 100 υποτροφίες το χρόνο σε έξυπνους σπουδαστές, επ’ άπειρον.
Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Westpac, David Morgan -o οποίος ήλθε ειδικά για την περίπτωση αυτή, από το Λονδίνο, όπου ζει σήμερα-, θα πει ότι η πρωτοβουλία αυτή «εμπνέει και υπογραμμίζει το γεγονός ότι το μέλλον της Αυστραλίας βρίσκεται στοπ πνευματικό της κεφάλαιο».