Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Εθνική Πρωτοβουλία Πολιτών για πενταπλό Δημοψήφισμα στις 18/05/2014

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Δημοβούλιο Πολιτών
Ολοκληρώθηκαν με ουσιαστικό τρόπο στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 30/03/2014, οι συνεχόμενες εκδηλώσεις του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας και του Δημοβουλίου Πολιτών, σχετικά με το πενταπλό Δημοψήφισμα. Η πρόταση για το
πενταπλό Δημοψήφισμα κοινοποιήθηκε επίσημα στον Πρωθυπουργό και στο Υπουργικό Συμβούλιο την Παρασκευή 28/03/2014 με αριθμούς πρωτοκόλλου, με σκοπό να προκηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σύμφωνα με το Σύνταγμα Δημοψήφισμα.
Αποφασίστηκε ότι εφόσον η Κυβέρνηση αρνηθεί και σιωπήσει για το προτεινόμενο Δημοψήφισμα, θα συγκροτηθούν για πρώτη φορά Λαϊκές Επιτροπές Δημοψηφίσματος σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τόσο οι βάσεις και αρχές λειτουργίας του Δημοβουλίου Πολιτών, όσο και η συμμετοχή του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας (Ε.Κ.Α.Δ.) στις προσεχείς Ευρωεκλογές της 25/05/2014.
Μεταξύ των παρευρισκομένων που έλαβαν ενεργά ρόλο στις αναδραστικές εκδηλώσεις της Άμεσης Δημοκρατίας παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών Δημοβουλίων Πολιτών της Βόρειας Ελλάδας που ανέλαβαν τη διοργάνωση και εκτέλεση του Δημοψηφίσματος στις περιοχές τους. Παράλληλα, αναλύθηκαν τα ζητήματα του Σχολείου Άμεσης Δημοκρατίας με την παρουσίαση και των βιβλίων του πρώην Βουλευτή Ιωάννη Καρακώστα, «Κριτική του Πολιτικού και Φιλοσοφικού Λόγου» (που ο εκπρόσωπος του Ε.Κ.Α.Δ., δικηγόρος,Γιώργος Κόκκας χαρακτήρισε ως βιβλίο – Βίβλο της Άμεσης Δημοκρατίας) και του Βασίλη Τακτικού για την «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία», που μόλις εκδόθηκε.
Τα προτεινόμενα θέματα για το δημοψήφισμα της 18ης Μαΐου είναι τα εξής:
1. Κατάργηση συμβάσεων διοδίων με ιδιώτες για ελεύθερη χρήση εθνικών οδών.
ΝαιXΌχιX

2. Απαγόρευση ιδιωτικοποιήσεων πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας μας, όπως ενδεικτικά νερό και ενέργεια.
ΝαιXΌχιX

3. Αλλαγή του Συντάγματος με Συντακτική Εθνοσυνέλευση αντί του ισχύοντος με αναθεώρηση από τη Βουλή.
ΝαιXΌχιX

4. Καθιέρωση από την πολιτεία κατώτατου εγγυημένου εισοδήματος για τους πολίτες.
ΝαιXΌχιX

5. Απόσβεση (σεισάχθεια) των οφειλόμενων από τους πολίτες χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες, λόγω πραγματικής αδυναμίας αποπληρωμής τους.
ΝαιXΌχιX



Η (Άμεση) Δημοκρατία στην πράξη!

Ιπποκράτους 125
τηλ.: 210-3648300 / fax: 210-3610882