Σάββατο 5 Απριλίου 2014

ΝΟΗΣΙΣ: Τα νέα μας - Απρίλιος 2014

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΝΟΗΣΙΣ

Απρίλιος 2014


6ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής   
Τρίτη 8 - Πέμπτη 10 Απριλίου

Στο Συνέδριο, που διοργανώνεται και φέτος στο ΝΟΗΣΙΣ για έκτη συνεχόμενη σχολική χρονιά, συμμετέχουν με εργασίες τους 1.800 μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τους 7 Νομούς Κεντρικής Μακεδονίας.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Έκθεση: "Από τον Μορσικό Τηλέγραφο στο Κόκκινο Τηλέφωνο" 
Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ στο ΝΟΗΣΙΣ 

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ παρουσιάζει την περιοδική έκθεση  «Από τον Μορσικό Τηλέγραφο στο Κόκκινο Τηλέφωνο», μια ζωντανή αφήγηση από την πρώτη προσπάθεια μετάδοσης μηνυμάτων σε μακρινές αποστάσεις, χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρισμό (μορσικός τηλέγραφος), το πέρασμα στη μετάδοση φωνής από τον ένα σταθμό στον άλλο με την ανακάλυψη του τηλεφώνου (συσκευές τύπου Graham Bell) μέχρι το αγαθό της επικοινωνίας  με αυτόν τον τρόπο, να γίνει κοινή κατάκτηση (κοινόχρηστη τηλεφωνία), προσιτή και εύκολη για όλους.

Είσοδος ελεύθερη.
Διάρκεια μέχρι 30 Ιουνίου.                                                                                              
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Εξερευνώντας το επάγγελμα του μηχανικού
24 Μαρτίου - 10 Μαΐου 

Συνεχίζεται και φέτος το επιτυχημένο πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το Επάγγελμα του Μηχανικού από το ΝΟΗΣΙΣ σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) - Μόνιμη Επιτροπή Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης και το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Θέρμης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Θερινή Απόδραση 2014
Καλοκαιρινά πενθήμερα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης




Για παιδιά από Α΄-Γ΄ και από Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού 

Περίοδοι διεξαγωγής: 16-20/6, 23-27/6 και 30/6-4/7
Στόχος είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την επιστήμη και την τεχνολογία, να αποκτήσουν εμπειρίες που θα τα βοηθήσουν να αναγνωρίσουν την αξία της επιστημονικής γνώσης και της καινοτομίας και να ανιχνεύσουν τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους. Περιλαμβάνονται παρουσιάσεις, βιωματικά και δημιουργικά εργαστήρια, προβολές στο Πλανητάριο, το Κοσμοθέατρο και τον Προσομοιωτή, ομαδικά παιχνίδια, εκπαιδευτικά εργαστήρια κ.ά.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Και βέβαια όπως πάντα...

... μπορείτε να μας επισκεφθείτε για προβολές στο Πλανητάριο, τη γιγαντοοθόνη τουΚοσμοθεάτρου και τον Προσομοιωτή, για περιήγηση στο Μουσείο Τεχνολογίας και την περιοδική έκθεση "ΑΙΓΑΙΟΝ - Η γέννηση ενός αρχιπελάγους".

Για περισσότερες πληροφορίες για την επίσκεψή σας πατήστε εδώ.

Για το ωράριο, το πρόγραμμα προβολών τα Σαββατοκύριακα και τις τιμές που ισχύουν πατήστε εδώ.

 


Υποστηρίξτε το έργο μας!

Το ΝΟΗΣΙΣ αποτελεί μη κερδοσκοπικό, κοινωφελές Ίδρυμα που κατορθώνει να επιβιώνει και να αναπτύσσεται χάρη στην υποστήριξη της μαθητικής και φοιτητικής κοινότητας, καθώς και του ευρύτερου κοινού. Η κριτική και τα σχόλιά όσων συμμετέχουν στα προγράμματα του Ιδρύματος μας βοηθούν στην προσπάθειά μας να γίνουμε καλύτεροι. Η αναγνώριση και η εκτίμηση των επισκεπτών και συνεργατών μας μάς δίνουν τη δύναμη, παρά τις οικονομικές αντιξοότητες, να συνεχίζουμε, το έργο μας. Σήμερα, απευθυνόμαστε στον καθένα από εσάς που γνωρίζει, περισσότερο ή λιγότερο το έργο μας και ζητούμε την υποστήριξή του. Οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσφέρετε είναι: α) με την εγγραφή σας ως μέλος του ΝΟΗΣΙΣ, β) με την εθελοντική σας συμμετοχή, γ) μέσω δωρεάς ή/ και χορηγίας, δ) με την προσφορά εταιρικών δώρων.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
 


Πληροφορίες
ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης