Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Πανελλήνιος Διαγωνισμός «Οικολογική Μετακίνηση» - 3η Θέση για τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ

 Γεμάτη από τις χαρούμενες φωνές των μαθητών και πλημμυρισμένο από τον ενθουσιασμό των εφήβων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Απριλίου, η Τελετή Απονομής των Βραβείων της
Εκστρατείας ECOMOBILITY 2013-14, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.
Το τρίτο βραβείο κατέκτησε η ομάδα του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων.
Στους μαθητές και συντελεστές της Εκστρατείας έστειλαν χαιρετισμό ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης.
 Την Τελετή απονομής των βραβείων παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτείας, Επιστημονικών Φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαιδευτικοί και μαθητές από πολλές πόλεις της χώρας, που ταξίδεψαν για να γιορτάσουν όλοι μαζί τη κορύφωση της εκστρατείας ECOMOBILITY 2013-14.

Τι είναι η Οικολογική Μετακίνηση;
Είναι μία περιβαλλοντική εκστρατεία ευαισθητοποίησης των εφήβων που δημιουργήθηκε πριν οκτώ χρόνια μετά από μία αξιόλογη μελέτη που διενήργησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ο.Δ.Ε.& Μ.Ε. (MBA) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα εκπονείται από το Ecocity, Αστική Εταιρία μη Κερδοσκοπική που ασχολείται με θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Το Ecomobility βασίζεται στην αυτενέργεια των εφήβων και την εθελοντική προσφορά, όπως συμβαίνει και με όλους τους συνεργαζόμενους και εμπλεκόμενους φορείς.
Η ομάδα της Οικολογικής μετακίνησης της γ’ γυμνασίου των εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς,  ερεύνησε θέματα οικολογικής μετακίνησης, και παρουσίασε την εργασία της στο Εμπορικό Επιμελητήριο  στις 5 Φεβρουαρίου 2014.
Οι μαθητές Παπαδοπούλου Ισιδώρα, Σαββίδου Ιωάννα, Ζήκας Νικόλαος, Κορομπίλης Εμμανουήλ, Παπαδόπουλος Ορφέας, Παπαδόπουλος Πέτρος και Πασχαλίδης Ιωάννης συνέλεξαν τις απόψεις των πολιτών της Κατερίνης μέσα από ερωτηματολόγιο που διένειμαν  στο κέντρο της πόλης και αναζήτησαν πληροφορίες από διάφορες πηγές. Παράλληλα, στο καλλιτεχνικό κομμάτι της εργασίας τους θα παρουσίασαν ένα δρώμενο με κωμικό σενάριο. Συντονιστές της προσπάθειάς τους ήταν οι εκπαιδευτικοί  Μπομπόλη Χριστίνα και Χατζηϊωάννου Στέλιος.