Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

9 νεκροί και 287 τραυματίες ο νεώτερος απολογισμός της τραγωδίας με το ναυάγιο στη Ν. Κορέα (photos)

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ysterografa.gr
Για 9 νεκρούς και 287 αγνοουμένους έκαναν λόγο οι αρχές της Νότιας Κορέας το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, ως νεώτερο απολογισμό της ναυτικής τραγωδίας με το ναυάγιο του
κρουαζιεροπλοίου το οποίο μετάφερε κυρίως μαθητές και τους καθηγητές τους.
Το χρονικό της Μεγάλης Τετάρτης
Σε μια δραματική επιχείρηση διάσωσης έχουν επιδοθεί από τα ξημερώματα οι αρχές της Νότιας Κορέας, μετά το ναυάγιο κρουαζιεροπλοίου με 450 επιβάτες.
Στο πλοίο επέβαιναν και 338 μαθητές με τους καθηγητές τους, που συμμετείχαν σε σχολική εκδρομή.
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας διέθεσε όλα τα πλοία που βρίσκονταν κοντά στις ακτές, στην επιχείρηση διάσωσης, και μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι υπάρχουν 4 νεκροί και δεκάδες τραυματίες, ενώ οι αγνοούμενοι υπολογίζεται πως είναι 291.
Πρόκειται για πολύ μεγάλο αριθμό αγνοουμένων και οι αρχές φοβούνται πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες ώρες.
Οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες εντοπισμού των αγνοούμενων, αν και το σκοτάδι δεν είναι πλέον σύμμαχος στις προσπάθειές τους.
Συγκλονιστικές μαρτυρίες
Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες επιζώντων που μίλησαν σε κορεάτικα ΜΜΕ και ασφαλώς το σκηνικό που περιγράφουν θυμίζει τον κινηματογραφικό Τιτανικό.
Όπως είπαν στο κρουαζιερόπλοιο που βυθιζόταν επικράτησε μεγάλη σύγχυση, ενώ άνθρωποι γλιστρούσαν στο πάτωμα, καθώς το σκάφος έπαιρνε.
Επίσης σημείωσαν πως σίγουρα υπάρχουν παγιδευμένοι επιβάτες σε καμπίνες.
Ένας μαθητής είπε στο κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων:
“Οι αποσκευές έπεφταν κάτω αλλά μας έλεγαν να παραμείνουμε εκεί που ήμασταν.
Το πλοίο άρχισε ξαφνικά να έχει μεγάλη κλίση και άνθρωποι έπεφταν από πάνω κάτω.
Κρατήθηκα από ένα κιγκλίδωμα αλλά παρασύρθηκα από έναν από τους ανθρώπους που έπεφταν. Χρειάστηκε περίπου δέκα δευτερόλεπτα να γυρίζει και τότε άρχισα να γλιστράω”.
Άλλος επιζών, ο Κιμ Σέουνγκ Μοκ, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο YTN ότι προσπάθησε να σώσει συνεπιβάτες του. Αλλά “το νερό έμπαινε τόσο γρήγορα, κάποιοι δεν τα κατάφεραν” ανέφερε ο ίδιος.