Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Επίσκεψη του Βαγγέλη Λαγδάρη στο Δημαρχείο και στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ
«Οραματιζόμαστε το Δήμο συμπαραστάτη των πολιτών»

Την αναβάθμιση των υπηρεσιών και τους τρόπους με τους οποίους ο Δήμος θα μπορέσει να είναι καθημερινά στο πλευρό των δημοτών, συζήτησε το πρωί της Τετάρτης ο υποψήφιος
Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, στο Δημαρχείο και στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου. Μαζί του ήταν και ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία, καταγράφοντας τα θέματα με τα οποία πρέπει να καταπιαστεί η επόμενη διοίκηση από πρώτη μέρα.


Ο Βαγγέλης Λαγδάρης συνομίλησε με τον απερχόμενο Δήμαρχο Βαγγέλη Πολύζο, ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία, αλλά και με υπαλλήλους των υπηρεσιών του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, στους οποίους ανέλυσε τις απόψεις του για τις βελτιώσεις που μπορεί να δεχθεί ο τρόπος λειτουργίας. Είναι πολλές οι παρεμβάσεις που σκοπεύει να κάνει η Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία ως δημοτική αρχή σε επίπεδο χώρων, υποδομών και οργανωτικού σχεδιασμού. Κατά την συνάντηση ο Βαγγέλης Λαγδάρης μεταξύ των άλλων τόνισε ότι:  «Τα στελέχη του Δήμου με την πολύτιμη εμπειρία τους θα  αποτελέσουν τους  βασικούς συνεργάτες της Δημοτικής Αρχής  στη νέα δημοτική
περίοδο».

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του συνδυασμού βρέθηκε στο χώρο του Κέντρου Υγείας, όπου την υποδέχθηκε ο διευθυντής Νίκος Κακαγιάς, ο οποίος τόνισε ότι τώρα με το ΠΕΔΥ θα είναι χρήσιμη η αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου. 


Οι συνθήκες είναι δυσχερείς με μεγάλες ελλείψεις υλικών-υποδομών και προσωπικού. Ωστόσο το Κ.Υ. Αιγινίου αξιολογήθηκε ως 43ο μεταξύ των 206 στο σύνολο της χώρας, με τον διευθυντή του να σημειώνει την ανάγκη παρεμβάσεων από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, σε κτιριακές βλάβες και κυρίως την πεπαλαιωμένη εγκατάσταση καλοριφέρ.


Άμεση ήταν η δέσμευση από πλευράς του Βαγγέλη Λαγδάρη, ότι ο Δήμος θα είναι δίπλα στο Κ.Υ. Αιγινίου με όποιο τρόπο μπορεί, ενώ έθεσε και το ζήτημα οργάνωσης εθελοντικής συνδρομής στο έργο του. Σε κάθε περίπτωση θα πραγματοποιηθεί έρευνα για την σύνταξη σχετικής μελέτης, ώστε να καλυφθούν τα κενά στην παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας των πολιτών της Βόρειας Πιερίας. 


Κατά την συνάντηση ο κ. Ευάγγελος Λαγδάρης επεσήμανε ιδιαίτερα  ότι  «Η αναβάθμιση των υπηρεσιών στην υγεία αποτελεί προτεραιότητα για το συνδυασμό μας. Είναι πρωταρχικό μέλημα της Ανεξάρτητης Κίνησης Πολιτών για τη Βόρεια Πιερία η ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αλλά και για το σύνολο των δημοτών».


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΑΓΔΑΡΗΣ