Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Η Νιόβη Παυλίδου επισκέφτηκε τη Νάουσα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
Νιόβη Παυλίδου: “Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος στο θέμα της υγείας των ανασφάλιστων συμπολιτών μας”
Η ανεύρεση κονδυλίων για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος των
ανασφάλιστων συμπολιτών μας αποτελεί πρωταρχικό μέλημα του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” όπως επισήμανε, σήμερα, κατά την επίσκεψή της στα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, η υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου.


“Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος στο θέμα της υγείας των ανασφάλιστων πολιτών” είπε χαρακτηριστικά η κα Παυλίδου. “Θα πρέπει, είτε μέσω της επόμενης χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ είτε μέσω άλλων πόρων, να διασφαλίσουμε τα απαραίτητα κονδύλια για να καταφέρουμε να βρούμε λύση στο καίριο αυτό πρόβλημα, τονίζοντας, όμως, ότι απώτερος στόχος του συνδυασμού είναι η διασφάλιση σταθερού εργασιακού περιβάλλοντος για όλους, οπότε να μην τίθεται θέμα ανασφάλιστων πολιτών”.
Στη συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων αλλά και με τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων, η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” ενημερώθηκε για την κατακόρυφη αύξηση - εκτιμάται γύρω στο 30% -  των επισκέψεων ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία λόγω της κρίσης καθώς επίσης και για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες.


Παράλληλα από τους εργαζόμενους τέθηκε το θέμα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα των παροχών υγείας.
Από την πλευρά της η κα Παυλίδου τόνισε ότι δεν κινδυνεύει ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας, καθώς, μέχρι σήμερα, συνυπάρχει με τον ιδιωτικό τομέα, ωστόσο αυτό που απαιτείται είναι η συμβολή της περιφέρειας στο σωστό σχεδιασμό ώστε να αναπληρώνονται τα υπάρχοντα κενά και να μην υπάρχουν επικαλύψεις.


“Εκτιμούμε την αυταπάρνηση με την οποία εργάζονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές. Η προσφορά τους είναι πραγματικά συγκινητική και αξιέπαινη” υπογράμμισε η κα Παυλίδου. “Για μας το θέμα της υγείας είναι από τις άμεσες προτεραιότητές μας και για το λόγο αυτό θα εξετάσουμε με προσοχή τη χρηματοδότηση της επόμενης περιόδου”.
Στη συνέχεια η κα Παυλίδου είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης στους οποίους έκανε την επίσημη παρουσίαση της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχου Ημαθίας Δήμητρας Ζησέκα καθώς επίσης και των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της περιφερειακής ενότητας Ημαθίας.