Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Θετική η Νιόβη Παυλίδου σε αλλαγές στην ΕΥΑΘ ΑΕ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
Την ανάγκη μεταρρυθμίσεων αλλά και εκσυγχρονισμού του τρόπου λειτουργίας της ΕΥΑΘ ΑΕ επισήμανε κατά τη συνάντηση που είχε, σήμερα, με τον πρόεδρο
και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας Νίκο Παπαδάκη η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου διευκρινίζοντας ωστόσο ότι “οι υποδομές και οι υδάτινοι πόροι δεν τίθενται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης”.
O κ. Παπαδάκης ενημέρωσε την κα Παυλίδου για την κερδοφορία που παρουσιάζει η εταιρία η οποία εμφανίζει, πλέον, ένα ελκυστικό προφίλ για επενδυτές, ωστόσο πρόσθεσε ότι “δυστυχώς το τελευταίο διάστημα υπάρχει στασιμότητα ανάπτυξης των αναγκαίων υποδομών λόγω της εξαγγελίας ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ”.
Από την πλευρά της η κα Παυλίδου τόνισε ότι: “Η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα που μπορεί να υιοθετήσει κάλλιστα ένα μοντέλο παραχώρησης του management των υπηρεσιών της ΕΥΑΘ, για ορισμένο χρονικό διάστημα, σε κοινοπραξίες με υψηλή εξειδίκευση στο αντικείμενο. Η παραχώρηση μπορεί να γίνει μέσω διεθνούς και απόλυτα αδιάβλητου διαγωνισμού, με στόχο τη βελτίωση του έργου της εταιρίας.”
Η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” υπογράμμισε μάλιστα ότι “παρόμοια εμπειρία υπάρχει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες” ενώ κατέληξε λέγοντας: “Η αρνητική στάση ορισμένων πλευρών σε κάθε αλλαγή, θα οδηγήσουν δυστυχώς στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της εταιρίας, λύση η οποία σίγουρα δεν είναι η καλύτερη για εταιρία κοινής ωφέλειας”.